05 Ekim 2020 09:33

Medeni Kanun ile "mücadele ettiğini" söyleyen Dr. Ali Edizer görevden alındı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer görevden alındı.

Ali Edizer | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Paylaştığı bir videoda Medeni Kanun ile mücadele ettiğini söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer görevden alındı.

Sosyal medyadan paylaştığı vidoeda "Dün gene işittim, gül gibi bir yuva yıkılmış, boşanmışlar. Niye? Koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum niye aldatıyorsunuz la? Allahutaala size ruhsat vermiş. Aldınız, bir başkasını sevdiniz, onu da alın" ifadelerini kullanan Edizer'in görevden alındığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, sosyal medya paylaşımlarıyla tepki çeken Dr. Ali Edizer hakkında inceleme başlattı. Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevden alındı.

EDİZER, DAHA ÖNCE DE IRKÇILIK YAPMASI SEBEBİYLE HABER OLMUŞTU

Ali Edizer, 2015 yılında da ırkçı söylemlerde bulunması sebebiyle haberlere konu olmuştu.

Akademisyen Yalçın Çakmak'ın, muaeyene ettirdiği annesinin kemik raporunda "Irk: Türk" ibaresinin bulunmasına tepki göstermesinin ardından Ali Edizer, Çakmak'a "Siz Kürtsünüz sizinle konuşmak istemiyorum" sözlerini sarf etmişti.

Özel güvenlik görevlileri tarafından Yalçın Çakmak'ın darbedilmesine yol açan başhekim yardımcısı Ali Edizer, olay sonrası karakolda verdiği ifadede ise ırkçı söylemlerini sürdürmüştü.

Ayrıca dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Mardin'de Süryani dini lideri ile görüşmesinde çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Ali Edizer, fotoğrafın altına "Yeter ki Müslüman olmasın. Herkesle dost olursunuz!" sözlerini yazmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Karaman davasında sanık Özgür Tarhan'a 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

İğdeköylüler arsenikli sudan kurtuldu ama su borcu yüzünden icralık oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa