07 Ekim 2020 15:13

Bursa Delphi Aptiv fabrikasında koronavirüsten 3 işçi öldü, 36 işçi karantinada

Delphi-Aptiv fabrika sözcüsü, bugüne kadar 41 çalışanın virüse yakalanıp iyileştiğini, 36 çalışanın karantinada olduğunu ve 1 çalışanın hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Fotoğraf: Spencer Davis/Unsplash

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR

Bursa’da Türk İş’e bağlı Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu Delpi-Aptiv fabrikasında 15 günde 3 işçi Kovid-19’dan hayatını kaybetmişti.

TOFAŞ, Renault gibi fabrikalara yedek parça üreten Delphi-Aptiv fabrikasında yaşanan ölümler ve vakalar hakkında fabrika yönetiminden bilgi almak için aradığımızda sorularımıza mail ile dönüş yapılacağı söylenmişti.

Vakalar ile ilgili fabrika yönetimine attığımız maile Delphi-Aptiv fabrika sözcüsü Sarah McKinney imzasıyla dönüş yapıldı.

Delphi-Aptiv fabrika sözcüsü Sarah McKinney tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar 41 çalışanın virüse yakalanıp iyileştiği, 36 çalışanın karantinada olduğu ve 1 çalışanın ise hastanede tedavi gördüğü söylendi.

Delphi-Aptiv fabrika sözcüsü Sarah McKinney imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

“Çalışanların ve faaliyet gösterdiğimiz toplulukların sağlığını ve refahını korumak en büyük önceliğimiz ve çok önem verdiğimiz bir sorumluluğumuzdur. Aptiv’in Bursa’daki tesisi, kapsamlı ve sıkı güvenlik protokolleri ile çalışmaktadır. Aptiv’in Güvenli Operasyon Protokolleri devlet yetkilileri, sendika temsilcileri, çalışan sağlığı ve iş güvenliği uzmanları tarafından kapsamlı bir şekilde incelenmiş ve sektör genelinde en iyi uygulamadan biri olarak kabul edilmiştir. Aptiv’in güvenlik önlemlerinden örnekler vermek gerekir ise:

• Her vardiyada üç kez alanı temizlemek ve dezenfekte etmek

• Çalışanlar ve ziyaretçiler için; çalışanların servislere binmelerinden veya tesise girmelerinden önce dijital ortamda çalışan sağlık değerlendirme anketi yapmayı ve temassız termometreler ile günlük olarak ateş ölçmeyi içeren sağlık ve risk taramaları yapmak

• Çalışma alanlarında, yemekhanelerde, girişlerde ve servislerde sosyal mesafeyi sağlamak ve fiziksel teması engellemek

• Çalışanlara, evden işe gelirken ve çalıştıkları vardiyalarda yeni 2 şer adet cerrahi maske de dahil olmak üzere kişisel koruyucu ekipman (PPE) sağlamak

• Çalışan sağlık bildirimine bağlı olarak diğer proaktif eylemler dahil kişiyi eve göndermek, kişiyle yakın temas halinde olan çalışanlar için karantina önermek dahil olmak üzere acil müdahale planlarını yürütmek

• En iyi hijyen ve iş güvenliği uygulamaları konularında sürekli eğitim vermek

Şu anda, Covid19 testi yapılan, sonucu pozitif olan ve evde iyileşen 41 çalışanımız var. Bir çalışanımız da virüs nedeniyle hastanede tedavi ediliyor. Güvenlik protokollerimize göre ihtiyati tedbir amaçlı yakın temas olarak tanımlanan 36 çalışanımızdan da kendilerini karantinaya almalarını talep ettik.”

Vakalar karşısında üretimin durdurulup durdurulmayacağı sorumuz ise  Delphi-Aptiv sözcüsü Sarah Mckinney tarafından cevapsız kaldı. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Özsoy: Türkiye’nin Suriye’deki politikaları halkların çıkarına değil

SONRAKİ HABER

Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa