07 Ekim 2020 15:47

Aliyev: Türkiye ve Rusya Karabağ sorununun çözümünde yer almalı

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Türkiye ve Rusya’nın Karabağ sorununun çözümünde mutlaka yer alması gereken iki güç olduğunu söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev | Fotoğraf: AA

Paylaş

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Türkiye ve Rusya’nın Karabağ sorununun çözümünde mutlaka yer alması gereken iki güç olduğunu söyledi. Aliyev, Karabağ’daki çatışmaların sona ermesi ardından müzakere masasına oturmaya hazır olduklarını, ancak bir sonuç almadan bu masadan kalmak istemediklerini söyledi.

Azerbaycan lideri Aliyev, Rus Pervıy Kanal televizyonuna demeç verdi. Sputnik'in aktardığına göre; "Her ikisi de büyük güç olan Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliği, Türkiye’nin, onu daima bir şeylerle suçlayan ve kendisi gibi NATO üyesi olan diğer ülkelerle işbirliğine kıyasla çok daha samimi, güçlü ve etkili” dedi.

Azerbaycan Devlet Başkanı Karabağ sorununa dair de ayrıca şunları söyledi: 

“Sorunun aktif hale geldiği ve gördüğüm kadarıyla Ermenistan Başbakanı’nın telefon aramalarıyla dünya liderlerinin burnundan getirdiği bu dönemde çözüm potansiyeline kimin sahip olduğu açıkla görülebiliyor. Çözebilme potansiyeli olanlar, Azerbaycan’ın, adaletlerine ve samimiliklerine saygı duydukları uzun vadeli barışın garantörleri olmalı. Bunlar arasında Türkiye ve Rusya’yı görüyoruz.”

"ÇATIŞMALAR BİTTİKTEN SONRA MÜZAKERE MASASINA GERİ DÖNECEĞİZ"

"Askeri çarpışmalar bittiğinde tabii ki müzakere masasına geri döneceğiz. Azerbaycan askeri eylemlerin başlamasından bu yana müzakere sürecinden ayılmayacağını söylüyor” diyen Aliyev, “Siyasi çözümden medet umuyoruz, fakat artık çözüm olmalı. 30 sene daha oturup Ermenistan’ın ikna edilmesini bekleyemeyiz” vurgusunu yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AB, Hürriyet'te gazetecilerin sendikalı oldukları için işten atıldığını onayladı

SONRAKİ HABER

Dersim'de dernekler, ortak açıklamayla Munzur Üniversitesi Rektörüne tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa