08 Ekim 2020 07:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan: NATO dahil her platformda ABD ile çalışmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da yayımlanan The Peninsula gazetesine verdiği röportajda “NATO dahil her platformda ABD ile çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da yayımlanan The Peninsula gazetesine verdiği röportajda, “NATO dahil her platformda ABD ile terörle mücadele, demokrasi, istikrarsızlık ve çatışmaların sonlandırılması gibi başlıklarda beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ABD ile ilişkilerin sorulduğu bir soruda Erdoğan, “Farklı çıkarları olan ülkelerin her konuda aynı düşünmesi, aynı şekilde hareket etmesi uluslararası ilişkilerin tabiatına aykırıdır” yorumunu yaptı.

Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunda ABD yönetimi ile sorunlar yaşandığını dile getiren Erdoğan, PKK ve YPG’nin Amerikan yönetimindeki bazı çevreler tarafından Suriye’de bir ortak gibi görüldüğünü, desteklendiğini ve himaye edildiğini ifade etti.

Yunanistan ile Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilime de değinen Erdoğan, “Sömürgeciliğiyle ünlü Fransa’nın Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve şimdi de Ermenistan’ı kışkırtan tavrının altında Türkiye’nin bölgede etkin rol alması bulunuyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TTB sağlıkta acil yapılanma değişikliği çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Ender İmrek'in davasında gerekçe göstermeyen savcı ceza istedi: Anlayana gerekçe açık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa