08 Ekim 2020 11:04

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenler Adana'da anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybeden Erhan Avcı, Mehmet Şah Esin, Dilan Sarıkaya, Şebnem Yurtman ve 3,5 yaşındaki Tevriz Dora mezarları başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nda hayatını kaybedenlerden Erhan Avcı, Mehmet Şah Esin, Dilan Sarıkaya, Şebnem Yurtman ve katliamdan 2 gün sonra polis müdahalesi sırasında hayatını kaybeden 3,5 yaşındaki Tevriz Dora Adana’daki mezarları başında anıldı.

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenlerden Erhan Avcı, Mehmet Şah Esin, Dilan Sarıkaya, Şebnem Yurtman, Gökhan Gökbönü, Fevzi Sert ve katliamdan 2 gün sonra polis müdahalesi sırasında hayatını kaybeden 3,5 yaşındaki Tevriz Dora mezarları başında anıldı. Anmaya KESK, DİSK, EMEP, HDP üye ve yöneticileri ile 10 Ekim aileleri katıldı.

"KARARLILIĞIMIZLA GERÇEK SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKACAK"

Katledilenlerin mezarları başında yapılan anmalarda adalet talep edildi. Erhan Avcı’nın mezarı başında konuşan BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, “Birkaç taşeron dışında gerçek suçlular yargılanmadı. Ama bizler ve ailelerin kararlılığıyla bu katliamın gerçek sorumlularının açığa çıkacağına inanıyoruz. Bu ülkeye gerçekten barış ve demokrasi gelene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik, "Katliamın 5'inci yılında 103 olan kaybımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, mücadeleye devam etme sözümüzü tekrarlıyoruz. Onları emek, barış ve demokrasi mücadelesini büyüterek yaşatacağız" dedi.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, katliama göz yumulduğunu ifade ederek "Barış gibi en doğal taleplere bile tahammül edemeyen güçler tarafından katledildiler. Bu ülkeye barış, demokrasi gelene kadar mücadele etmeye edeceğiz" dedi.

"SORUMLULUĞU OLANLAR YARGILANMADI"

Dilan Sarıkaya ve Şebnem Yurtman’ın mezarları başında konuşan Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, şunları söyledi:

"6 yıl önce zalimlikleriyle sınırımızda cirit atan, Türkiye'de katliamlar gerçekleştiren IŞİD ile sınır komşusu olunmasına ramak kalan o günlerde Erdoğan'ın 'Kobane düştü, düşecek' sözü hâlâ hatırlardadır. O gün gerçekleşmeyen 'düşmenin' hesabı HDP’ye operasyon yapılarak görülmeye çalışılmaktadır. Sınırları IŞİD’in kontrolüne bırakıp canlı bombaların ve  malzemelerin geçişine izin verenler soruşturma sırasında dosya saklayan savcılar, alanda sağlık hizmetinin hemen sağlanmasına engel olanlar, katliam yaşanır yaşanmaz alana gaz bombaları ve akreplerle girenler, anket yapıp oylarının arttığını tespit edenler, '300 vekil verin bu iş çözülsün' diyerek 2015’in haziran ayında kaybedilen seçimi katliamın arkasından kasım ayında tekrarlayıp kazanların, bu kanda sorumluluğu vardı, hiçbiri yargılanmadı."

10 Ekim anmaları; 9 Ekim Cuma günü, Konya'nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Kasabası ile Karaman merkezde bulunan mezarların ziyaret edilmesi ve 10 Ekim 2020 Cumartesi günü saat 10.00’da Adana Tren Garı önünde yapılacak anma ve basın açıklaması ile devam edecek.

(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ovacık Gözelerinde insan zinciri eylemine katılanlar ifadeye çağrıldı

SONRAKİ HABER

Maden işçilerinin Ankara yürüyüşü öncesi valilik eylem yasağı kararı getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa