08 Ekim 2020 20:36
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ekim 2020 08:20

Azerbaycan-Ermenistan çatışması 13. gününde: Ateşkes arayışları sürüyor

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar 13. gününde sürerken; Rusya taraflara yaptığı Moskova davetinin kabul edildiğini açıkladı.

Fotoğraf: Azerbaycan Savunma Bakanlığı/AA

Paylaş

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar 13. gününde devam ediyor. Azerbaycan gece saatlerinde gerçekleştirilen bir saldırıda Ermenistan silahlı kuvvetlerine bağlı 10’uncu Muhrip Bölümünün Kurmay Başkanı Albay Samvel Grigoryan’ın ağır yaralandığı iddia etti. Azerbaycan’ın iddialarına göre Ermenistan sivil yerleşim yerlerine ateş açmayı sürdürüyor. Rusya ise taraflara yapılan görüşme davetinin kabul edildiğini açıkladı. Fransa da önümüzdeki günlerde ateşkes sağlanabileceğini açıkladı.

TARAFLAR MOSKOVA’DA GÖRÜŞECEK

Azerbaycan ile Ermenistan dışişleri bakanlarının Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geleceği duyuruldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bakü ve Erivan, Moskova'daki müzakerelere katılacaklarını doğruladı" dedi.

Fransa'dan da çatışmalara ilişkin açıklamada geldi. Paris yönetimi, Karabağ'da çatışan Azerbaycan ve Ermenistan'ın bugün veya yarın ateşkes görüşmelerine başlayacağını iddia etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Dağlık Karabağ’daki çatışmalarla ilgili dün Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Moskova’ya davet etti. Açıklamada, “Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Rusya Dışişleri Bakanının ara buluculuğunda bu konularda istişarelerde bulunmak üzere 9 Ekim’de Moskova’ya davet ediliyor” ifadeleri kullanılmıştı.

AZERBAYCAN: ERMENİ KURMAY ALBAY AĞIR YARALANDI

Öte y andan çatışmalara ilişkin açıklamalar da sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni güçlerine ait çok sayıda stratejik mevziyi vurduklarını açıkladı. Saldırılarda Ermenistan silahlı kuvvetlerine bağlı 10’uncu Muhrip Bölümünün Kurmay Başkanı Albay Samvel Grigoryan’ın ağır yaralandığı iddia edildi.

Azerbaycan Ermenistan’ın, sivil yerleşim yerleri olan Goranboy, Terter ve Ağdam bölgelerini hedef almayı sürdürdüğünü de belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kültür ve Turizm Bakanlığından otellerle ilgili yeni karar

SONRAKİ HABER

Van'da gözaltına alınan gazetecilerin ifade işlemleri başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa