09 Ekim 2020 12:18 Güncelleme: 09 Ekim 2020 12:57

İzmir Tabip Odası: Emeğimizi değersizleştirmekten vazgeçin!

İzmir Tabip Odası, "Yeter artık! Mesleğimizi itibarsızlaştırmaktan, emeğimizi değersizleştirmekten vazgeçin" diyerek Aile Sağlık Merkezi çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Tabip Odası, Sağlık Bakanının 13 Mayıs'ta Aile Hekimlerine ek ödemeyi müjdelediği ve 110 gün sonra Resmi Gazete'de çıkan "Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İzmir Tabip Odası yaptığı açıklamada, aile hekimlerine müjde olarak sunulan ek ödemelere ilişkin "Tüm Türkiye günlerce aile hekimlerine yapılacak ek ödemeyi konuştu. Hiçbir devirde  bir çalışan grubunun alacağı para bu kadar dillere düşmemişti. Pandemideki özverili çalışmaları yerine telefon izlemi oranlarıyla şarta bağlanan ek ödeme vaadi Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarınca onur kırıcı olarak değerlendirilmiş, bu durum TTB Başkanı tarafından da kamuoyuyla paylaşılmıştı" ifadelerine yer verildi.

'KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ UYGULAMALAR SABIRLARI TAŞIRMIŞTIR'

Pandeminin yedinci ayında hâlâ bir ödeme yapılmadığı hatırlatılan açıklamada "Bu yapılmadığı gibi sağlık müdürlüklerince oluşturulan ekiplerle hastalar defalarca  telefonla aranmakta ve 'Aile Hekiminiz sizi arıyor mu?' diye de sorulmaktadır. Hem yerine getirilmeyen sözler hem de bu tarz güvensizlik ifadesi küçük düşürücü uygulamalar sabırları taşırmış. Tarifsiz bir motivasyon kaybına yol açmıştır. Sistematik olarak Aile hekimiyle hastasını karşı karşıya getiren uygulamalara en incitici şekliyle bir yenisi daha eklenmiştir" diye belirtildi.

"YETER ARTIK MESLEĞİNİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAKTAN"

"Tıkanmış sağlık sisteminin yarattığı tepki, dağıtılamayan aşılar, Aile sağlığı çalışanları sayısındaki büyük eksiklik ve birçok yönetsel yetersizlik Aile Sağlığı Merkezlerinde şiddeti arttırmakta çalışanları tükenme noktasına getirmektedir" şeklinde devam edilen açıklamada sağlık çalışanların yorgun düştüğü vurgulandı.

Son olarak  "Yeter artık! Mesleğinizi itibarsızlaştırmaktan, emeğimizi değersizleştirmekten vazgeçin" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam