09 Ekim 2020 16:05

SES Gaziantep Şubesi: Sağlık emekçileri Bakanlığın adaletsizliği karşısında yıldı

SES Gaziantep Şubesi düzenlediği basın açıklamasında, sağlık emekçilerinin sorunlarına değindi, taleplerini dile getirdi.

Fotoğraf: SES Gaziantep Şubesi

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Gaziantep Şubesi Kovid-19 salgınının sağlık çalışanlarına etkisi üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika binasında yapılan açıklamayı SES Gaziantep İl Eş Başkanı Serpil Dağdemir  okudu.

Salgının başından itibaren Sağlık Bakanlığının bilimsellikten uzak, şeffaf olmayan verilerle yol almaya çalıştığını söyleyen Serpil Dağdemir “Sağlık Bakanı ‘her vaka hasta değildir, testi pozitif çıktığı halde hiç semptom göstermeyenler var’ diyerek kurduğu cümleyle tabloya sadece hasta sayılarının işlendiğini itiraf etmiştir. Hastalığı testle kesinleşmiş birine siz belirtilerin bir kısmını taşımıyorsunuz bu nedenle sizi hasta olarak kabul edemiyoruz denir mi” diye sordu.

Kıyı şeritlerinin turizm kaybı korkusuyla dolup taştığını, tüm fabrikaların çalışmaya devam ettiğini ve işçilerin hiçbir kontrol olmadan çalışmaya mecbur bırakıldığını belirten Dağdemir, “Salgının tüm yükü geçmediği köprünün vergisini ödeyen, alım gücü her geçen gün azalan, işsizlikle boğuşan yoksul işçiye emekçiye yüklenmiştir” dedi.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİ VİRÜSTEN DAHA ÇOK BAKANLIĞIN ADALETSİZLİĞİ KARŞISINDA YILDI"

Sağlık çalışanlarının sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Dağdemir, “Personeller eksik ekipmanla çalıştırılmış, sağlıkta ilk ve en önemli adım olan koruyucu sağlık hizmetlerine önem verilmemiş aile hekimliği çalışanları önlemsiz bir şekilde Kovid ile karşı karşıya bırakılmışlardır. Sağlık Bakanlığı fiziksel, manevi olarak çöken personeline bir de dalga geçer gibi ‘müjde’ diyerek sadece 3 ay için tavandan ek ödeme yapılacağını söylemiş ancak bunun sonucu da fiyasko olmuştur. Tavandan denen bu ödeme bakanlıkla anlaşması olmayan üniversite hastanelerine, aile sağlığı merkezlerine bazı sağlık kurumlarına verilmemiştir. 24 Eylül itibariyle de yine tavandan ek ödeme yapılacağı söylenmiş ancak bu yazıda kimden ne kadar kısabilirim, nasıl daha az ödeme yapabilirim anlayışı hakim olmuştur. Örneğin hekim dışı personeli 11 gruba ayırmış sağlık hizmetleri sınıfına %66, genel idareye %89 ve din görevlisine %100 ödeme gibi parçalamıştır. Ekim ayına girdiğimiz bu günlerde ülke genelinde ve Antep’te birçok hastane hala ağustos ek ödemesini bile almamıştır. Sağlık personeli virüsten daha çok kendi bakanlığının ayrımcılığı, adaletsizliği karşısında yılmıştır” diye konuştu.

Sağlık personelinin bir an önce maddi, manevi kayıplarının giderilmesi gerektiğini söyleyen Dağdemir, “Adaletli, yaşanabilir, tek kalemde emekliliğe yansıyan ödeme düzenlemesi yapılmalıdır.  İş güvencemize dokunulmamalı siyasi çıkarlara alet edilmemelidir. Yeni personel alımı yapılıp, KHK ile görevlerinden ihraç edilen arkadaşlarımız bir an önce işlerinin başına getirilmelidir. SES olarak daima haksızlık, hukuksuzluk karşısındaki mücadelemize devam edeceğimizi bildiririz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 55 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi | 9 Ekim 2020

SONRAKİ HABER

Antalya Emek Demokrasi Güçleri'nden 10 Ekim ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa