10 Ekim 2020 09:33

10 Ekim Ankara Katliamı'nda katledilen Güney Doğan mezarı başında anıldı

10 Ekim katliamında hayatını kaybeden Güney Doğan mezarı başında anıldı. Anne Derman Doğan: "Barış istemenin karşılığı bomba olamaz katliam olamaz. Katliamcıları da göz yumanları da unutmayacağız."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Gar önünde yapılan bombalı saldırıda katledilen 103 kişiden biri olan İTÜ öğrencisi Güney Doğan mezarı başında anıldı.

Anmaya Güney Doğanın annesi Derman Doğan, kardeşi Onur Doğan, TUYAD- DER yöneticileri, HDP parti meclisi üyeleri, HDP Çekmeköy ilçe başkanı ve üyeleri, Emek Partisi Sancaktepe ilçe üyeleri, Emek Gençliği üyeleri ve Güney Doğanın İTÜ’den okul arkadaşları katıldı.

Anmada ilk olarak Güney’in annesi Derman Doğan konuşma yaptı. Derman Doğan, aradan 5 yıl geçse de Güney'in acısının dinmediğini belirterek; “Güney'im barış için gitti. Barış istemenin karşılığı bomba olamaz katliam olamaz. Katliamcıları da göz yumanları da unutmayacağız” dedi.

TUYAD-DER adına kısa konuşmanın ardından HDP parti meclisi adına konuşma yapıldı. Emek Partisi Sancaktepe İlçe Yöneticisi Ahmet Ergin yaptığı konuşmada katliamın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen gerçek faillerin ve sorumluluğu olan kamu görevlilerinin açığa çıkarılmadığını ve yargılanmadığını söyledi. Son olarak konuşan HDP Çekmeköy İlçe Eş Başkanı Mehmet Arınç barış mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı: Savaş politikası değil, kalıcı barış

SONRAKİ HABER

The prosecutor did not give reason in the case of Evrensel columnist Ender İmrek but asked for a penalty

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa