11 Ekim 2020 10:41

Rize'de mahkemenin "taş ocağı olmaz" dediği yere, bu kez de Cengiz İnşaat göz dikti

İkizdere Dernekleri Federasyonu (İDEF) Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere vadisinde AKP'ye yakın bilinen Rizeli Cengiz İnşaatın açmak istediği taş ocağına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLLI
Rize

İkizdere Dernekleri Federasyonu (İDEF) Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere vadisinde AKP'ye yakın bilinen Rizeli Cengiz İnşaatın açmak istediği taş ocağına tepki gösterdi.  

"Sende Katıl İkizdere İşkencedere Vadisi’ne Nefes Ol", çağrısı yapan İkizdere Dernekler Federasyonu, daha önce Rize idare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği alanda Cengiz İnşaatın yargı kararlarını yok sayarak zorla taş ocağı açmak istemesine karşı harekete geçti.  

İDEF, basın sözcüsü Osman Baş şunları söyledi:   

YARGI KÖYLÜLERİ HAKI BULDU  

Bu alan; 130 futbol sahası büyüklüğünde olup, daha önce taş ocağı için ruhsatlandırma izni alınmıştı. Ruhsatlandırma iznine karşılık Cevizlik ve Gürdere köylülerimiz Rize İdare Mahkemesi'ne 2019 yılı Ekim Ayı'nda ruhsat iptali ve yürütmeyi durdurma davası açmıştı. Verilen hukuki mücadele sonucunda, 2020 Ağustos Ayı'nda görülen karar davasında Cevizlik ve Gürdere köylülerimiz haklı bulunarak yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.  

BAKANLIK DOĞAL SİT KORUMA ALANI İLAN ETTİ  

Rize İli, İkizdere İlçesi, İkizdere Vadisi Doğal Sit Alanı, Bakanlık Makamının 13.08.2020 tarihli ve 170536 sayılı OLUR’ u ile kısmen “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı " ve kısmen “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edilmiştir.  

CENGİZ İNŞAAT YARGI KARARLARINI TAKMIYOR  

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın doğal sit-doğal koruma alanı tescil kararı ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen bu kez İyidere Lojistik inşaatı ihalesini Alan Cengiz İnşaat, daha önce Rize İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ortada dururken, aynı alanda taşocağı Tesisi kurma konusunda ısrarcı davranmakta, yasaları aykırı bir şekilde yargı kararlarını yok sayarak taş ocağı açmak istiyor.  

Şimdi ise yargının yürütmeyi durdurma kararı verdiği yani bu alanda taş ocağı olamaz dediği aynı alanda Cengiz inşaat yasaları yok sayarak taş ocağı açmak istiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Para için insanların yaşam alanlarına saldırılar artık bir son bulsun. Yargı kararlarına herkes uysun zorla yaşam alanlarımızı katletmek isteyenlere karşı her türlü hukuki mücadeleyi sürdürmeye kararlıyız."

 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Özgür Özel: Kamu mali yönetimi teklifi yolsuzlukları artıracak

SONRAKİ HABER

Göç bütçesi, Sayıştay denetimine takıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa