12 Ekim 2020 08:38
/
Güncelleme: 09:27

Van'da tutuklanan gazeteciler cezaevinde kötü muameleye maruz kaldı

Van’da yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanan gazeteciler, cezaevinde kötü muameleyle karşılaştı. Erkek adli mahkumların bulunduğu koridordaki bir koğuşa konulan kadın gazetecilere yemek verilmedi.

Van'da tutuklanan gazeteciler cezaevinde kötü muameleye maruz kaldı

Fotoğraf: MA

Van’da helikopterden atılan iki yurttaşın haberini yapmalarının ardından “devlet aleyhine toplumsal olayları haber yaptıkları” gerekçesiyle tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Adnan Bilen ve Cemil Uğur Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna, Jinnews muhabiri Şehriban Abi ve Gazeteci Nazan Sala ise Van T Tipi Cezaevine konuldu.

ERKEKLERİN KALDIĞI KORİDORA KONULDULAR

Av. Ekin Yeter'in verdiği bilgilere göre, tutuklanan gazetecilerden Şehriban Abi ve Nazan Sala, Van T Tipi Cezaevinde adli erkek mahkumların kaldığı koridordaki bir koğuşa konuldu.

YEMEK VERİLMEDİ

Bu koğuşun toz, çöp ve camının açık kalması nedeniyle kuş pisliği içerisinde olduğunu avukatlarına aktaran gazeteciler, cezaevine götürüldükleri cuma akşamı ve cumartesi sabahı yiyecek bir şey verilmediğini belirtti. Ancak bu konudaki ısrarları sonucunda kendilerine yiyecek bir şeyler verildiğini dile getiren gazeteciler, yine ikişer battaniye dışında yastık ve nevresimle birlikte su, peçete ve sabun gibi temizlik malzemelerinin de verilmediğini anlattı. 

Şehriban Abi’nin gözaltına alındığı sırada üzerinde bulunan yeşil renkli kazağı da yasak olduğu için cezaevine girişte alındı. Bu yüzden üzerinde tişört ile kalan Abi’nin, havanın özellikle geceleri çok soğuk olması nedeniyle üşüdüğü belirtildi.

AMELİYATLI AYAĞI RİSK ALTINDA

Ameliyat geçirip, ayağına platin takılan Nazan Sala’nın da bu durumdan etkilenip, ayağındaki platinin kilitlenme riski oluştuğu da aktarıldı. (Van/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çocukları öğüten çark

Çocukları öğüten çark

Yoksulluğun pençesindeki ailelerin çocukları tüm dünyada acımasızca emek piyasasına çekilirken, Türkiye kapitalizmi bu konuda en önde koşuyor. Çarklar köle koşullarında dönsün diye devlet gücünü seferber etmekten geri durmayan iktidar, milyon milyon işçileştirdiği çocukların da uzun ve ağır çalıştırılmasına, onlarcasının ölüme sürüklenmesine göz yumuyor.

2.3 milyon çocuk MESEM kapsamında günde 8-10 saat çalışıp ustalık belgesi aldı

15-17 yaş grubundaki neredeyse her 4 çocuktan biri çalışma hayatında

71 çocuk 2024'te çalışırken hayatını kaybetti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et