12 Ekim 2020 10:28

Hatay yangını yaşamı derinden etkiledi

Daha ilk yangının kayıpları bitmemişken bir başkası çıkageldi. Yangın tam olarak söndürülmedikçe maddi ve manevi hasarlar artmaya devam edecek.

Fotograf: Mike Marrah,Unsplash

Paylaş

Baran GEÇMEN
Hatay-Antakya’dan bir lise öğrencisi

Hatay'da sabah saatlerinde şiddetli bir şekilde  başlayan yangın hepimizi paniklendirdi ve üzdü. Yüzlerce insanın evinden tahliye olduğu bu yangında birçok konut, işyerleri, ormanlar ve hayvanlar zarar gördü. 8 farklı noktada çıkan yangında insanlar çığlık çığlığa sokaklara döküldü. Yangın'ı söndürmek için canlarını riske atan kahraman itfaiye çalışanlarımız uzun çalışmanın ardından yangının büyük bir bölümünü söndürdüler.

1 ay önce Hatay’ın Samandağ ilçesinde büyük bir yangın çıkmıştı. Daha ilk yangının kayıpları bitmemişken bir başkası çıkageldi. Yangın tam olarak söndürülmedikçe maddi ve manevi hasarlar artmaya devam edecek. Bu da bizlerin her şeyi düzeltmesinde zorluk çıkaracak. Yangının en kısa sürede bitmesi ve evsiz kalan kişilere yeni yuvalar açılması dileğiyle.


Irmak ŞAHUTOĞLU
Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi 

Hatay’da çıkan orman yangınları hepimizi derinden etkiledi. Önce Samandağ dağlarında çıkan ve yine ormanın büyük bir kısmını tahrip eden yangının acısı hala içimizdeyken şimdi Belende başlayıp memleketimizin büyük bir bölümünü tahrip eden yangın beni çok üzüyor. Her sabah uyandığımızda güneşli ve açık bir gökyüzü görürken 2 gündür sapsarı ve kapalı bir gökyüzüyle karşı karşıya kalıyoruz. Birçok hemşerimizin evini kaybettiğini, iş yerlerinin yandığını veya oturduğu bölge tehlikede olduğu için evden ayrılmak zorunda kaldıklarını öğreniyoruz ve bu çok acı bir durum. Etkilenen tabii ki sadece insanlar değil.

Önceki yangında hayvan popülasyonunun büyük bir bölümü hayatını kaybederken bu seferki yangında da görünen o ki hayvanlar en çok etkilenenlerden. Özellikle bazı kaplumbağa görüntüleri beni çok üzdü ve derinden etkiledi. Ayrıca şehrin büyük bir bölümü yanarken ve özellikle sanayi merkezi denebilecek birçok fabrikanın bulunduğu İskenderun bölgesi bu kadar etkilenmişken medyanın suskunluğu daha da moral bozukluğuna yol açmakta.

8 ayrı noktada başlayıp şehri çok etkileyen bu yangının bir an önce sönmesini diliyorum. Umarım yeniden kendimize bir orman oluşturabilir, o bölgeyi kaybetmeyiz. Umarım insanlar evlerine, iş yerlerine yeniden kavuşur; hayvanlar yeniden ormanlarında yaşamaya devam ederler.

ÖNCEKİ HABER

TÜMTİS: Yurtiçi Kargo sendika düşmanlığına son vermeli

SONRAKİ HABER

İTÜ öğrencileri Kanal İstanbul'un yok edeceği Sazlıdere Barajı'na gezi düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa