12 Ekim 2020 12:34

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gazeteci Barış Terkoğlu’nu hedef aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gazeteci Barış Terkoğlu'nu köşe yazısı nedeniyle hedef aldı. Soylu'nun açıklamalarından sonra Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın koruma kararları kaldırıldı.

Barış Terkoğlu (sağda), Süleyman Soylu (solda) | Kolaj: Evrensel

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesinde Barış Terkoğlu imzasıyla yayımlanan “İçişleri Bakanı hangi cemaatten” başlıklı yazıya sosyal medya uygulaması Medium üzerinden yanıt verdi. Soylu, Barış Terkoğlu’nu hedef alarak “Yazık ki Çocuk! Öğrenecek çok yolun var. Fakat işin başında fitneye düşmüşsün. Kötü yola düşmüşsün Allah kurtarsın...” dedi.

Terkoğlu köşesinde Soylu için, “Nurculuk onun düşünce hayatında belirleyiciydi… Soylu’yu zaman zaman Norşin medreselerinde diz çökerken görmemiz tesadüf değil” ifadelerini kullandı.

“KÖTÜ YOLA DÜŞMÜŞSÜN ALLAH KURTARSIN”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yayımladığı yazıda bu iddiaları yalanladı. Çocukluğundaki dini eğitimi dedesinden aldığını belirten Soylu, “Bahsettiğin memleketsever, vatansever, mümtaz şahsiyetlerin hepsini parti koridorlarında, o arkadaşlarımızdan öğrendik. Bunu da herkes bilir…” diye yazdı.

“Kavanozda yetişmedim. Amerika’dan bir günde talimatla gelmedim. Veya büyükelçiliklerin emzirdiği adam da değilim” diyen Soylu; Terkoğlu için “Müslümanlık senin, ideolojini aldığın kirli mahfillerde öğrenilmez. Allah öğrenmek isteyene muhakkak fırsat verir… Yazık ki Çocuk! Öğrenecek çok yolun var. Fakat işin başında fitneye düşmüşsün. Kötü yola düşmüşsün Allah kurtarsın...” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİN KORUMA KARARI KALDIRILDI

Öte yandan gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ortak açıklama yayımlayarak kendilerinin koruma kararının kaldırıldığını belirterek “İstanbul Valiliği bizi ateşe attı” dedi.

Ortak açıklamada gazeteciler; 2017’den bu yana haklarında “Çağrı Üzerine Koruma” tedbiri olduğunu ve aldıkları ölüm tehditlerine dair yaptıkları şikayetlerin ardından İstanbul Valiliğinin bu kararı aldığını ve el Kaide, IŞİD, Hizbullah ve başka radikal örgütlerin açık ölüm tehditlerine yoğun bir şekilde maruz kaldıklarını hatırlatarak “İstanbul Valiliği; hakkımızdaki koruma kararını kaldırdık! Gerekçesi olmayan bu kararı ne zaman almışlar biliyor musunuz? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘berduş’ diye bağırdığı gün” İfadeleri kullanıldı.

“BUGÜNE KADAR HEP GAZETECİLİK YAPTIK”

Gazeteciler açıklamasına şöyle devam etti: “Lafı uzatmayacağız: Biz gazeteciyiz. Gazetecilerin bu topraklarda devlet görevlilerinin gözü önünde nasıl ölüme gönderildiğini bilen insanlarız… Ancak terör örgütlerini sevindirecek bu kararı okurlarımız bilsin istedik. Bugüne kadar hep gazetecilik yaptık. Kimsenin kuşkusu olmasın; yine eğilmeden yılmadan hakikatin peşinde yürüyeceğiz. Yeter ki, hesabını karanlık mahfillere dayanarak yapanlar, sonra ‘Haberimiz yoktu’ demesin.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Salgının gölgesinde stajyerlik yapacaklar

SONRAKİ HABER

Gazeteciler Mehmet Baransu, Ahmet Altan ile Çongar, Oğur ve Opçin'in davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa