12 Ekim 2020 16:29

Ekoloji örgütlerinden Ali Ekber Barmağıç’ın mahkemesine çağrı

Çok sayıda ekoloji örgütü, Munzur Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Barmağıç’ın yarın saat 11.00'de Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Görsel: Munzur Çevre Derneği

Paylaş

Munzur Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Barmağıç’ın ilk duruşması 13 Ekim’de Salı saat 11.00’de Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Barmağıç’ın duruşması öncesi ortak açıklama yayımlayan ekoloji örgütleri, “Doğayı talana ve sömürüye açmanın önü daha fazla baskı, gözaltı ve tutuklamalarla açılıyor. Dağları, yaylaları, ormanları, suları, tarım arazilerini talan etmekten, sömürüye açmaktan vazgeçmeyenler çareyi direnenler üzerinde baskıyı arttırmakta görüyor. Direnenler her yerde gözaltı ve tutuklamalarla susturulmaya, sindirilmeye çalışılıyor” dedi.

ÜSTÜN, BARMAĞIÇ VE DİĞER TUTTUKLULARLA DAYANIŞMAYA

Beyza Üstün, Ali Ekber Barmağıç ve ekoloji mücadelesi yürüten tutuklularla dayanışma çağrısı yapılan açıklamada, “Ali Ekber Barmağıç, Beyza Üstün şahsında ekoloji mücadelesini tecrit etmeye, sömürüye ve talana karşı süren direnişleri gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla sindirmeye çalışanlara verilecek yanıtımız güçlü bir dayanışma olacaktır. Doğanın ve yaşam alanlarının talan edilmesine karşı sürdürdüğümüz mücadele suç parantezine sokulamayacak kadar meşru ve haklıdır” denildi.

Ali Ekber Barmağıç, 30 Haziran'da polis baskınıyla gözaltına alınmış, “dosyada gizlilik kararı” nedeniyle avukatlarına bilgi dahi verilmeden 4 gün gözaltında tutulmuştu. Barmağıç, 3 Temmuz'da tutuklanarak cezaevinde konuşmuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aysel Tuğluk ve Sebahat Tuncel için Kobanê soruşturması kapsamında tutuklama kararı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile Doğu Akdeniz'i görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa