12 Ekim 2020 16:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile Doğu Akdeniz'i görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile Doğu Akdeniz’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konuları görüştü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi.

Erdoğan'ın görüşmede, Türkiye-AB ilişkilerinin canlandırılması, AB’nin 18 Mart Mutabakatı kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmesi, Gümrük Birliği ve vize serbestisi konusunda ilerleme sağlanması gerektiğini ifade ettiği aktarıldı.

Açıklamaya göre Doğu Akdeniz’de gerilimi Yunanistan’ın tırmandırdığını savunan Erdoğan, Doğu Akdeniz Konferansının gerçekleşebilmesi için AB’den somut adımlar beklediklerini söyledi.

Erdoğan'ın ayrıca Ermenistan’ın doğalgaz ve petrol boru hatları ile ulaştırma hatları üzerinde bulunan Tovuz bölgesinin ve Gence şehrine yönelik operasyonunun Avrupa’nın enerji arz güvenliğini de tehlikeye attığını savunduğu aktarıldı.  Açıklamaya göre Erdoğan, AB’nin “Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü" konusunda tutarlı bir duruş ortaya koymasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekoloji örgütlerinden Ali Ekber Barmağıç’ın mahkemesine çağrı

SONRAKİ HABER

İstanbul Finans Merkezi projesinde çalışan işçilerin yemeğinden salyangoz çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa