13 Ekim 2020 09:50

KHK ile kapatılan Hayatın Sesi televizyonu için yapılan itiraz reddedildi

Darbe girişimi sonrası KHK ile kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu için yapılan itiraz mahkeme tarafından “tüzel kişiliği kalmadığı” iddiasıyla reddedildi, dosya Bölge İdare Mahkemesi’ne taşındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Bakanlar Kuruluna bağlı bir komisyon tarafından 29 Eylül 2016’da kapatılan Hayatın Sesi Televizyonu için yapılan itiraz Ankara 18. İdare Mahkemesi’nce “tüzel kişilik kalmadığı” iddiasıyla reddedildi ve dosya Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşındı.

“DAVA AÇAMAZSIN DENİLİYOR”

Evrensel gazetesi avukatı Devrim Avcı Hayatın Sesi’nin KHK ile kapatıldığını hatırlatarak tüzel kişiliğin KHK ile kapatıldığı için yok olduğunu söyleyerek bu kararla “Ben yok ettim sen hiçbir şey yapamazsın, hakkını arayamazsın, dava açamazsın.” denildiğini aktardı. Avcı “Kurumlar ticaret sicilden terkin edildiği için ‘Olmayan bir şirketin dava açmaya hakkı yok’ diyor mahkeme. Ancak burada şirketin ifade özgürlüğü kısıtlandı.” dedi.

Avcı ifade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkının ortadan kaldırıldığını belirterek “Adil bir yargılama yapmanız gerekiyor. Ancak bu hakkı da engelleyerek kullanamaz hale getiriyorsunuz, ‘Dava açamaz’ diyorsunuz. İfade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkı anayasal bir hak olduğu için öncelikli konuma sahiptir.” dedi.

“TÜZEL KİŞİLİĞİ KENDİNİZ KAPATTINIZ”

Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat ise sosyal medya hesabından “O ‘tüzel kişiliği’ kendiniz kapattınız. Ne demek ‘tüzel kişilik kalmadığı’ iddiasıyla reddetmek? Deliler evi mi bu ülke?​” diyerek tepki gösterdi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Twitter adresinden konuyu gündeme getirdi ve “Sol çizgide yayın yapan #HayatınSesiTV’nin Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra Bakanlar Kurulu’na bağlı bir komisyonca kapatılmasına yapılan itiraz, Ankara 18. İdare Mahkemesi’nce ‘tüzel kişilik kalmadığı’ iddiasıyla reddedildi. Dosya, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşındı” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Esat Ülkü Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İşte insan!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa