13 Ekim 2020 18:29

Sabah gazetesi Yeni Yaşam'ı hedef göstermek adına saçmalamakta beis görmedi

Yeni Yaşam gazetesinin "Direnmezsek nefes alamayız" manşetinin altında Kaliforniya yangını haberine yer vermesi, Sabah tarafından saçma bir şekilde "Hatay yangını talimatı" diye haberleştirildi.

Yeni Yaşam gazetesinin 1 Ekim 2020 Perşembe tarihli birinci sayfası

Paylaş

Yeni Yaşam gazetesinin, birinci sayfada "Direnmezsek nefes alamayız" manşetinin altında Kaliforniya'daki yangın haberine yer vermesi, Sabah gazetesi tarafından akıl almaz bir şekilde "Hatay yangını talimatı" başlığıyla haberleştirildi.

Yeni yaşam gazetesinin 1 Ekim 2020 Perşembe günkü sayısında, HDP'ye yönelik gerçekleştirilen Kobane operasyonunun ardından 791 kadın tarafından yapılan açıklamaya yer verildi ve "Direnmezsek nefes alamayız" manşeti atıldı. Manşet haberinin hemen altında ise ABD'nin Kaliforniya eyaletinde meydana gelen yangına yer verilerek "Kaliforniya'nın ateşle imtihanı bitmiyor" başlığı kullanıldı.

Yeni Yaşam gazetesinin 1 Ekim 2020 Perşembe tarihli birinci sayfası

Sabah gazetesinden Fatma Damla Karayerli, Yeni Yaşam'ın birinci sayfasında iki haberin alt alta verilmesini "PKK'ya Hatay yangını için gazete manşetiyle talimat verildi" gibi akıl almaz bir ifadeyle haberleştirdi.

Karayerli, haberinde "PKK'nın yayın organının birinci sayfasında 'Hem nefes alamıyoruz' denilmesi, hem de alt bölümde büyük bir orman yangını fotoğrafının kullanılması dikkat çekici bulundu" ifadelerini kullandı.

Hatay'da yaşanan ve çok geniş bir alanda etkili olan orman yangınlarının, PKK'ye bağlı olduğu iddia edilen "Ateşin çocukları inisiyatifi" adlı bir örgütün sabotajı sonucu meydana geldiği öne sürülmüştü. Hükümetin de bu iddiayı dillendirmesi sonucu medyada çok sayıda haber yayımlanmış ve HPG, iddiaların asılsız olduğunu söylemişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tiyatromuz Yaşasın İnisiyatifi: Bu yasak Kürtçeye vurulmuş bir darbedir

SONRAKİ HABER

"Işıklar yanıyor" diyen AYM üyesi Yıldırım'a "darbe çağrısı" suçlaması yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa