13 Ekim 2020 21:14

Hollanda’da çaresiz hastalığa sahip çocukların "yaşamının sonlandırılabilmesi" kararı

Hollanda'da çaresiz hastalığa sahip çocuklar için "yaşamın sonlandırılması" kararı verilebilecek.

Hollanda Halk Sağlığı Bakanı Hugo de Jonge | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hollanda Halk Sağlığı Bakanı Hugo de Jonge, meclise gönderdiği mektupta, çaresiz hastalığa sahip çocuklar için "yaşamın aktif olarak sonlandırılmasının mümkün kılınacağını" bildirdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Sağlık Bakanı de Jonge, meclise gönderdiği yazıda "mesleki standartlarına dayanarak, 1 ila 12 yaş arasındaki çocuklarda yaşamı sonlandırmaya devam eden doktorlar için daha fazla yasal koruma sağlamak" istediklerini bildirdi.

"Yaşamı sonlandırma"nın, "çaresiz ve dayanılmaz bir şekilde acı çeken, palyatif bakımın tüm olanaklarının acılarını dindirmek için yeterli olmadığı, ölümcül hasta çocukları" kapsayacağı belirtildi. De Jonge, yasa değişikliğine gidilmeyeceğini ancak doktorlar için "cezadan muaf olma zemininin daha da genişletileceğini" vurguladı.

Savcılık ve özel bir değerlendirme komitesiyle ortaklaşa yapılacak çalışma sonunda, doktorlar "yaşamı sonlandırma" kararı verebilecek.

Hollanda Pediatri Derneği (NVK), yıllar önce 12 yaşından küçük çocuklara ötanazi hakkı tanınmasını talep etmiş ancak, küçük çocuklar "ehliyetsiz" görüldüğü için bu izin çıkmamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Işıklar yanıyor" diyen AYM üyesi Yıldırım'a "darbe çağrısı" suçlaması yapıldı

SONRAKİ HABER

İzmir'de 18 kişi sahte içkiden hayatını kaybetti, 10 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa