14 Ekim 2020 07:00

Pandemi kulüp çalışmalarına engel değil

Bu online süreçte kulüpler nasıl bir işleyiş sürdürdüler? Süleyman Demirel Üniversitesi’nden kulüp görevlilerine sorduk.

Paylaş

Cansu CANER

Süleyman Demirel Üniversitesi

 

Pandemiyle birlikte üniversitelerdeki kulüp etkinliklerinin de online platforma taşındığı bir durum söz konusu. Bu online süreçte kulüpler nasıl bir işleyiş sürdürdüler? Süleyman Demirel Üniversitesi’nden kulüp görevlilerine sorduk.

Geçtiğimiz dönemin kulüpler açısından nasıl geçtiği sorusuyla başlıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim ve Genç Yöneticiler Topluluk Başkanı Mehmet METİN, online süreçte bahar dönemindeki etkinliklerle uğraşırken bir yandan da güz döneminin etkinliklerini yavaş yavaş inşa etmeye başladıklarını dile getiriyor.

“PANDEMİYLE GELEN DİJİTALLEŞME”

Planımızda olmayan şey pandemiydi diyen Metin “İlk başlarda üniversitelerin 3 hafta sonra açılacağını düşünecek kadar naiftik, lakin virüsten bildiğiniz üzere bu kadar kolay kurtulamadık. Bir sürelik molanın ardından pandemiyle daha da öne çıkan dijitalleşmeye bizde ayak uydurarak etkinliklerimizi webinar olarak yürütme kararı aldık.” dedi. Önümüzdeki dönem kulüp çalışmalarına dair planlarından bahseden Metin “Üniversite bu dönem uzaktan olacak bir sonraki dönem için şu an bir açıklama olmasa bile bildiğimiz bir şey varsa bu virüsün bir anda yok olmayacağı. Bu yüzden güz döneminde okullar açılsa bile konferans salonlarında etkinlik yapabilmemiz oldukça güç, bu yüzden tüm etkinliklerimizi online olarak planlayacağız” diye belirtiyor.

“BİR BAŞKASI YAPAR DEMEYİN, BELKİ DE O BAŞKASI SİZSİNİZ”

Süleyman Demirel Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu başkan yardımcısı Aslı,pandemiden önce HKT olarak kampüste haftanın her günü besleme yapıldığını dile getiriyor “Pandemi döneminin getirdiği bu online süreçten etkilenmemesi gereken tek topluluk biz olabiliriz” diyor. “Haftaiçi kampüs beslemesinde, okulun yemekhanesinden ayrılan yemekleri Doğu ve Batıda bulunan toplam 24 odağımıza dağıtıyorduk. Ancak Pandemi nedeniyle okulların kapanmasıyla en çok ihtiyacımız olan yemek imkanımızda bitmiş oldu. Belediyemize bağlı Veteriner İşleride bu süreçte kampüse gelerek besleme ve aşılama yaptılar” diyor.

SOSYAL MEDYAYI KULLANDIK

Hayvanlar söz konusu olunca uzaktan etkinlik yapmanın da bir o kadar zor olduğunu dile getiren Aslı, “Sosyal medyanın gücünü kullanmak adına, herkesin karantina döneminde kapısının önüne bir kap mama ve bir kap su koyması için hashtag çalışması başlattık. Bizim için bu süreçte en önemli yer sosyal medyaydı diyebiliriz” diyor. Önümüzdeki dönem kulüp çalışmalarına dair planlarından bahseden Aslı, “Üyelerimize onlara ev yapmaları, olabildiğince her gün mama dağıtmaları için tekrar bir hasthag çalışması başlatacağız. Bu tarz etkinlikler için okuldan izin almamıza gerek kalmıyor” diyor. Son olarak “İnstagram üzerinden @sdu.haykor’u takip etmeniz, imkanınız elverdikçe mama kumbaramıza bağışta bulunmanız ve mama bağış linklerimizi çevrenizle paylaşmanız. Yaşadığınız şehirdeki canları da bu zor süreçte lütfen yalnız bırakmayın. Bir başkası yapar demeyin, belki de o başkası sizsiniz” sözlerde bizlere en büyük ricasını söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Ceren Sözeri: Meslek gazetecilerin elinden gidiyor, sahip çıkmamız gerekiyor

SONRAKİ HABER

Kadir Şeker davası sonuçlandı: 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa