14 Ekim 2020 08:07

Ekonomik imkanlar eğitime ayrılsın!

EBA üzerinden uzaktan eğitimle ders öğrenmeye çalışmak hiç de yararlı olmadı. Hem zaman sıkıntısı hem de bağlanamama sıkıntısı yaşıyoruz.

Fotoğraf: Blush Design, Vijay Verma

Paylaş

Fen Lisesi öğrencileri

Dersim

“Uzaktan eğitimde dünyanın en iyisiyiz” diyenlerin nasıl bu kadar kişiyi kandırabildiklerini anlamıyoruz. Bizce uzaktan eğitim şu an berbat durumda. EBA üzerinden uzaktan eğitimle ders öğrenmeye çalışmak hiç de yararlı olmadı. Hem zaman sıkıntısı hem de bağlanamama sıkıntısı yaşıyoruz. Bazen “burası çok kalabalık “yazısı yazan bir sayfa açılıyor ve derslere giremiyoruz. Sistem çökmesi sıklıkla yaşanıyor. Bize sadece EBA’da geçerli 8 GB EBA internet paketi göndermişlerdi ama internet paketi canlı dersleri kapsamıyor. Bu yüzden internet paketleri olmayanlar canlı derse giremiyor. Okulun açılmasını tabi ki de istiyoruz fakat koronavirüsten dolayı açılmaması daha iyi. Bizce olması gereken okulu bir sene dondurmaktı. Geçen senenin konularını öğrenemeden diğer senenin konularını zar zor öğrenmeye çalışmak çok saçma. Canlı derslere cihazları olmadığı için giremeyenler de var. Cihazları olmayanlar dersleri televizyondan takip ederek bir şeyler öğrenmeye çalışıyor. Ders saatleri yeterli değil. Dersimizi işlerken sistem bizi bir anda atıyor. Dersin en önemli yerinde ders bitince biz de o konuyu komple anlayamıyoruz.

Türkiye’nin zaten kötü olan eğitim anlayışı bu gidişle dipleri görecektir. Zaten İmam Hatip Liselerini Fen Liseleriyle aynı kefeye koyan bir eğitim sisteminin bu durumda olmaması şaşırtırdı. İleride mühendis olacak bir sayısal bölümü öğrencisinin hayatını tarih, din kültürü vs. sorularının belirlemesi hiç de mantıklı değil. Ülkenin şu anki durumunda başarıya ulaşmanın yolu sadece ekonomik şartların iyi olması. İmkânları olan aileler çocukları için ne kadar fazla para ayırırsa çocuklar o kadar başarılı oluyor. Bakanlığın verdiği kitapların çoğu eğitim niteliğini geriletecek kitaplar. O kitaplar sadece kâğıt israfı. Bir aile, çocuğuna ayrı bir kaynak kitap alamıyorsa o öğrencinin bilgileri bakanlığın dağıttığı kitaptan alması çok zor. Biz Fen lisesi öğrencileri olarak hükümetin derhal bu geri eğitim anlayışından vazgeçmesini istiyor ve bilimsel eğitimin daha çok yaygınlaştırılması için de ekonomik imkanların eğitime ayrılmasını istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

ABD'de bazı öğrencilerin plazma bağışı için Kovid-19'a yakalandığı iddia edildi

SONRAKİ HABER

İşsizliğin sokak hali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa