14 Ekim 2020 17:34
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ekim 2020 18:11

Fransa'da sokağa çıkma kısıtlamaları yeniden uygulanacak

Fransa'da koronavirüs salgınına dair alınan önlemler kapsamında pek çok kentte 21.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Fotoğraf: Mehmet Özer/Evrensel

Paylaş

Fransa'da koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair alınan önlemler kapsamında, 17 Ekim Cumartesi gününden itibaren başkent Paris'te ve birçok kentte 21.00 ve 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, TF1 ve France 2'nin canlı yayın programında Kovid-19 salgınına karşı alınan yeni tedbirleri duyurdu. Salgınla ilgili durumun endişe verici olduğunu ancak ve ikinci dalganın yaşandığını söyleyen Macron, ülkede her gün 200 yeni hastanın yoğun bakımda tedaviye alındığını, yoğun bakım ünitelerinde yoğunluk oluştuğunu ifade etti.

Macron, Paris ve çevresinde, Grenoble, Lille, Lyon, Aix-en-Provence, Marsilya, Rouen, Toulouse ve Montpellier kentlerinde 17 Ekim itibarıyla 4 hafta süreliğine 21.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Macron, bu yasağa uymayanlara 135 avro para cezası kesileceğini, bu kuralı birkaç kez ihlal edenlere ise 1500 avro para cezası verileceğini belirtti.

Öte yandan Macron hükümeti, 17 Ekim'de sağlık alanında yeniden olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine karar verdi. OHAL ilanında hükümet, ülke genelinde veya belirli bölgelerde özgürlükleri kısıtlama, her türlü mal varlıklarına ve hizmetlere el koyma yetkisine sahip oluyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya'da daha modern bir kürtaj yasası için kampanya başlatıldı

SONRAKİ HABER

ABD ve Fransa, Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat gerçekleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa