14 Ekim 2020 17:50

Kovid-19'dan yaşamını yitiren Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü toprağa verildi

İzmir'de Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Esat Ülkü, Nazilli'de defnedildi.

Fotoğraf: Mehmet Ali Cintosun/AA

Paylaş

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Aydın Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Esat Ülkü, Nazilli'de defnedildi.

Ege Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren Ülkü'nün cenazesi, bir dönem başhekim olarak görev yaptığı Nazilli Devlet Hastanesine getirildi.

Burada düzenlenen anma töreninin ardından Koca Cami'de cenaze namazı kılındı.

Ailesi ve yakınları ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP İl Başkanı Ali Çankır, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı namazın ardından Ülkü'nün cenazesi, Eğriboyun Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Op. Dr. Esat Ülkü, ekimin ilk haftasında Kovid-19 hastalığına yakalanmış, durumunun ağırlaşması üzerine İzmir'e sevk edilmiş, dün yaşam mücadelesini kaybetmişti.

TTB MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI FİNCANCI: GÜNDEMİMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği Türk Tabipler Birliğinin (TTB) Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Bizim gündemimizde değil, biz meslektaşlarımızı kaybediyoruz. Bir haftadır 7 sağlık çalışanını kaybettik, gündemimiz bu” açıklamasında bulundu.

Esat Ülkü'nün cenaze töreninde konuşan Fincancı, “Yitirilen her insan ile ülke kaybediyor. Her gün bir sağlık çalışanı yitiriyoruz bu salgından, neden? Çünkü hakikati bilme hakkımız elimizden alınıyor. Gerçek sayıları bilmiyoruz, yeterli test yapılmadığı için bulaştıran insanların aramızda gezmesini engelleyemiyoruz. Çok değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Yalnızca bir hekim değil, sanatçı, yalnız bir hekim değil, baba-eş. Ne büyük özverileri ile kurulan hayatlar ve bugün biz bu acıyı yaşıyoruz. Onun ışığı yolumuzu aydınlatacak” diye konuştu.

Mezopotamya Ajansına konuşan Fincancı, AKP grup toplantısında hedef gösterilmesine ilişkin, “Bizim gündemimizde değil, biz meslektaşlarımızı kaybediyoruz. Bir haftadır 7 sağlık çalışanını kaybettik gündemimiz bu” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD ve Fransa, Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat gerçekleştirdi

SONRAKİ HABER

İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağından Osman Kavala serbest bırakılsın çağırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa