14 Ekim 2020 18:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabasından millet bahçesi tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köylüsü ve akrabası, Mevsim Çay Fabrikasının sahibi Vahdet Erdoğan, millet bahçesi yapılması için fabrikasının bahçesinin kamulaştırılmasına tepkili.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın memleketi Güneysu’da fabrikasının bahçesi için kamulaştırma kararı verilen Erdoğan’ın köylüsü ve akrabası Vahdet Erdoğan, ikinci defa bilirkişi heyetini fabrika bahçesine sokmadı. Karara itiraz edip dava açtıklarını söyleyen Vahdet Erdoğan, “Burası millet bahçesi için uygun değil, davamızda haklıyız” diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine yapılmak istenen millet bahçesi için Mevsim Çay Fabrikasının bulunduğu alanın yanı sıra birçok işyeri hakkında kamulaştırma kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akrabası olan Mevsim Çay Fabrikasının sahibi Vahdet Erdoğan karara karşı dava açtı.

Vahdet Erdoğan, dava sonrası geçen aylarda işyerine gelen bilirkişi heyetini fabrikaya sokmadı. Heyet başkanı hâkim, fabrikanın bahçesinde tutanak tutup inceleme yapmadan geri döndü. Vahdet Erdoğan hakkında görevlileri engellemekten dolayı Rize Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

YENİDEN KEŞFE GELEN HEYETİ YİNE FABRİKAYA SOKMADI

İkinci bir keşif için önceki gün gelen hâkim ve keşif heyeti, Vahdet Erdoğan ve oğulları tarafından işletmelerinin bulunduğu alan kapatılarak içeri alınmadı.

Keşif heyetiyle beraber onlarca polisin gelmesine Vahdet Erdoğan ve ailesi büyük tepki gösterirken oğulları, “Bizim işletmemize girmenize müsaade etmiyoruz. Ancak canımızı alarak içeriye girebilirsiniz" dedi.

"GÜNEYSU BELEDİYESİ, YEREL MAHKEMELERİ BASKI ALTINDA TUTMAYA ÇALIŞIYOR"

Vahdet Erdoğan ise kararı Güneysu Belediye Başkanı'nın verdiğini ifade ederek “Belediyenin yaptığı bu girişim de bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından Resmi Gazete’de ilan edildi. Bu kararı öğrenince bizler hemen Danıştay’a kararın iptal edilmesi için dava açtık. Açılan dava devam ederken Güneysu Belediyesi, Rize’deki yerel mahkemeleri baskı altında tutmaya çalışıyor” dedi.

"POLİS GÜCÜ İLE BASKI KURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Bu hukuksuz işi kabul etmiyorum" diyen Vahdet Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bir sürü polisle buraya geliyorlar. Bizleri etki altında tutmaya çalışıyorlar. Devletin gücünü kullanarak bizleri etkilemek istiyorlar. Burada adaletsizlik o kadar anormal ki belediyenin avukatı taraf olarak adliye ile işbirliği içerisinde çalışıyor.”

Rize Adliyesinin, AKP Rize İl ve İlçe Başkanlığı tarafından kullanılmaya çalışıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu adalete aykırı bir şey. Böyle adalet olmaz. Ben sonuna kadar Ak Partiliyim ama ben AKP’li değilim. Bugün iş başında olanlar AKP’li. Devletin her türlü imkânlarını ellerine geçirip çarçur ediyorlar, her türlü yolsuzluğu ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Vahdet Erdoğan, geçen yerel seçimlerde Saadet Partisi Güneysu İlçe Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katılmış ancak kazanamamıştı.

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağından Osman Kavala serbest bırakılsın çağırısı

SONRAKİ HABER

Hırsızlar mağarası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa