15 Ekim 2020 07:09
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2020 10:01

Kuzey İrlanda’da sert önlemler geri geliyor, Londra'da "yüksek tehdit" dönemi

Kuzey İrlanda’da okulların iki hafta süreyle kapatılacağı, konaklama sektöründeki işletmelere daha sıkı kısıtlamalar uygulanacağı açıklandı. Londra'da ise önlemler yüksek tehdit seviyesine çıkarıldı.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Cihan Korel TOPAL
Londra

Birleşik Krallık’ın koronavirüs salgınından en çok etkilenen kesimi Kuzey İrlanda, artan vakaların önüne geçmek için sıkı tedbirler hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kuzey İrlanda Yerel Parlamento Başbakanı Arlene Foster cuma gününden itibaren başlayacak olan yeni kuralları açıkladı.

Okulların önümüzdeki pazartesinden itibaren iki hafta süreyle kapanacak olmasının yanı sıra, konaklama sektöründeki işletmelere daha sıkı kısıtlamalar uygulanacak. Dört hafta sürecek kısıtlamalar özetle şunlar:

  • Restorant ve fast-food dükkanları sadece paket servis hizmeti yapabilecek.
  • Pub ve barlar kapatılacak.
  • “Sosyal balon” 10 kişi ve iki hane ile sınırlandırılacak.
  • Sağlık amaçlı olmayan hiçbir yakın temas hizmeti (kuaför, berber ve makyaj salonları) olmayacak.
  • Kapalı alanlarda spor yapılmayacak.
  • Kitlesel etkinliklerde 15 kişi sınırı uygulanacak.
  • Düğün ve cenazelerde öncesi ve sonrasında toplanılmaması koşuluyla 25 kişi sınırlandırması.
  • Saat 20:00’den sonra alkol satışı yasağı getirilecek.

Yaklaşık 2 milyon nüfuslu Kuzey İrlanda’da, salı günü koronavirüse bağlı olarak yedi ölüm daha kaydedildi. Ayrıca 863 yeni vaka ile toplamda bu sayı 21 bin 898’e yükseldi. Birleşik Krallık’ın en kötü etkilenen bölgesi olan Kuzey İrlanda, özellikle Derry City ve Strabone şehirlerindeki Kovid-19 vaka sayısı, 100 bin kişide 969 ile adanın en yüksek alarm seviyesinde bulunuyor. Başkent Belfast ise, 9 Ekim’de sona eren haftada 100 bin kişide 432 oran ile adanın sekizinci en yüksek enfeksiyon oranına sahip şehri olarak kritik seviyedeydi.

LONDRA’DA ALARM: ÖNLEMLER ‘YÜKSEK TEHDİT’ SEVİYESİNE ÇIKARILDI

İngiltere’nin başkenti Londra’da da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle cumartesi gününden başlayacak olan yeni ve sert kısıtlamalar getiriliyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü hükümet tarafından tüm İngiltere için açıklanan üç aşamalı koronavirüs alarm seviyelerinin başlangıç seviyesinde bulunan Londra’nın 11 ilçesinde 100 bin nufüs başına düşen vaka sayısının 100’ü aşmasıyla birlikte yeni önlemlerin “yüksek tehdit” seviyesine çıkarılacağı açıklandı.

Yeni kısıtlamalar ile birlikte, farklı hane fertleri kapalı ortamlarda bir araya gelemeyecek, dışarıda buluşmalar 6 kişi ile sınırlandırılacak, pub ve restorantlar 22:00’de kapatılacak.

Zor bir kış olacağını belirten Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan kararla ilgili, başka seçeneklerinin olmadığını söyleyerek, “Hiç kimse daha fazla kısıtlamalar ile karşılaşmak istemiyor ancak Londralıları korumamız gerekiyor” dedi.

Bakanlar da Londra’da hem vakaların hem de yoğun bakımda yatan Kovid-19’lu hastaların artmasıyla ilgili endişelerini dile getirdiler.

Birleşik Krallık’ta günlük vaka sayısı dün 20 bine yaklaşırken, ülkedeki toplam vaka sayısı 650 bini aştı.

Yaklaşık 9 milyon nüfuslu Londra’da, pandemi başladığından bu yana 62 bini aşan vaka tespit edildi.

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Akın: Sayıştay’ın belirlediği 5 bin 703 usulsüz işlem tek tek incelensin

SONRAKİ HABER

Valilik Zeytinburnu'da bir kişinin polis kurşunu sonucu öldüğünü açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa