16 Ekim 2020 08:57

Bursa Kerevitaş’ta bir işçi koronavirüsten hayatını kaybetti, sendika sessiz

Bursa’da dondurulmuş sebze-meyve ve unlu mamuller üretimi yapan Kerevitaş’ta İşçi Ahmet Durmalar koronavirüsten hayatını kaybetti. İşçiler fabrikada örgütlü Öz Gıda-İş’in sessizliğine tepkili.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR

Bursa’da kurulu bulunan dondurulmuş sebze-meyve ve unlu mamuller üretimi yapan Kerevitaş’ta Ahmet Durmalar isimli işçi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Fabrikada vakaların gizlendiğini söyleyen işçiler üretim baskısı altında korku içinde çalışırken fabrikada örgütlü Öz Gıda-İş’in sessiz kalmasına da tepkili.

Fabrikada bir işçinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini söyleyen bir Kerevitaş işçisi; “Bu önce bizden saklandı. Arkadaşımızın kalp krizinden öldüğü söylendi ama sonra öğrendik ki virüsten ölmüş. Cenazeye katılan fabrika yönetimindekilerin de karantinaya alındığı konuşuluyor. Fabrikada vaka var ama bu gizleniyor bizlerden. Tedirginiz, etrafımızdakilere kuşkuyla bakıyoruz. Serviste tek gündem bu desem yeridir” dedi.

Cenazeye katılıp “temas etmedim” diyenlerin çalışmaya devam ettiğini söyleyen bir başka işçi; “Balık bölümünde 15 kişi şu an virüs kapmış ve karantinadalar” dedi.

Örgütlü oldukları Öz Gıda-İş Sendikasının hiçbir şey yapmadığını söyleyerek devam eden işçi; “Bizlerden aidat almak dışında bir şeylerini görmüyoruz. Bazı bölümler 12 saat çalışıyor, üretim baskısı var. Mesaiye kalmadığında tehdit ediyorlar; ‘Hakkınızda tutanak tutarız, tazminatsız işten atarız sizleri’ diye. İnsanlar da korkudan çalışıyor. Sendika ise bu duruma seyirci kalıyor. İşçinin hakkını savunmak yerine patronun hakkını savunuyor” dedi.

Fabrikada yaşanan ölüm ve vakalar ile ilgili bilgi almak için aradığımız Kerevitaş’ın İstanbul’daki merkezinden bir yetkili; konuyu araştırıp daha sonra bilgi verecekleri söyledi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekellerin planlarına karşı geleceğimiz kendi ellerimizde

SONRAKİ HABER

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), seçimlerde Mustafa Akıncı’yı destekleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa