16 Ekim 2020 21:20
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ekim 2020 06:20

Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı: 12 kişi yaşamını yitirdi

Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenlendi. Azerbaycan saldırıyı Ermenistan'ın düzenlediğini öne sürerken Ermenistan iddiaları yalanladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenlendi. Gence kentine yönelik füze saldırısı nedeniyle şu ana kadar 2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti, 40'tan fazla sivil yaralandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, saldırıyı Ermenistan'ın gerçekleştirdiğini 20'den fazla evin yıkıldığını duyurdu. Ermenistan kaynakları ise saldırının Ermenistan tarafından yapılmadığını öne sürdü. Hacıyev Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını söyledi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Shushan Stepanyan ise Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıyı Ermenistan'ın gerçekleştirmediğini ifade etti. Stepanyan, "Azerbaycan askeri-sivil liderliğinin açıklamalarına yanıt: Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından ya da Ermenistan Silahlı Güçleri tarafından Azerbaycan'a yönelik ateş açılmamıştır" ifadelerini kullandı. Stepanyan, Ermenistan'ın füze menzillerinin 20 km olduğunu; Gence'nin 40, Mingeçevir'in ise 50 kilometreden daha uzak olduğunu söyledi.

Sabah günün ağarması ile yıkımın detayları ortaya çıktı. Çok sayıda evin yerle bir olduğu görüldü. Gence'de enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, arama kurtarma çalışamalarına arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı ifade edildi.

ALİYEV: FUZULİ İŞGALDEN KURTARILDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu sabah gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında Fuzuli şehrinin işgalden kurtarıldığını söyledi. Ermenistan'ın gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin de konuşan Aliyev “Bu saldırı namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak” dedi.

Aliyev açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bugün işgalden kurtarılmış olan yerleri açıklamak istiyorum; Ahmetli, Civarlı, Mustafaeli kenti, Işıklı kenti işgalden kurtarılmıştır. Ve Azerbaycan halkına o haberi vermek istiyorum. Fuzuli şehri işgalden kurtarılmıştır. Fuzuli de Karabağ gibi Azerbaycan'ındır.”

ÇAVUŞOĞLU: ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillere yönelik saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, “Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Çoluk çocuk demeden masum insanları öldürüyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek. Can Azerbaycan’ın daima yanındayız” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN: ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıyı Ermenistan'ın gerçekleştirdiğini söyleyerek "Ermenistan savaş suçu işliyor" dedi.

Kalın, Twitter hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır."

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Serbest Veteriner Hekimler: Gıdada bağımsızlığın önemi bir kere daha fark edilmiştir

SONRAKİ HABER

Ankara'ya yürümek isterken gözaltına alınan Soma maden işçileri serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa