26 Ekim 2020 10:30

Ankara'da Kovid-19'a yakalanan sağlık çalışanı sayısı 1072 oldu

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Haydar Can Dokuyan, kentte 21 Ekim itibarıyla 1072 sağlık çalışanına Kovid-19 tanısı konulduğu bilgisini verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Dişhekimleri Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) yaptığı ortak açıklamada, Ankara'da Kovid-19'a yakalanan sağlık emekçisi sayısının 1072 olduğu kaydedildi.

Sağlık meslek örgütleri, sağlık çalışanları açısından Ankara'da pandeminin son haline ilişkin basın toplantısı düzenledi. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Haydar Can Dokuyan'ın okuduğu açıklamada, Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre Türkiye’de 40 bin sağlık çalışanının enfekte olduğunu, 50'si hekim olmak üzere 122 sağlık emekçisinin pandemi mücadelesi verirken hayatını kaybettiğini söyledi. Salgının başından beri kentte enfekte olan sağlık çalışanlarının takibini yapmaya çalıştıklarını belirten Dokuyan, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri yüz yüze görüşmeler ve yazılı başvurulardan ise ne yazık ki sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Ancak üyelerden, aktivistlerden ve filyasyon ekiplerinden verilere göre, 21 Ekim itibarıyla teyit edebildikleri 1072 sağlık emekçisine Kovid-19 tanısı konulduğunu belirten Dokuyan, gerçek sayının bu rakamların çok üzerinde olduğunu söyledi. Dokuyan, "Ankara’da son bir haftadır filyasyon yapılan kişi sayısı günlük 10 bin civarı iken Türkiye geneli açıklanan vaka sayıları 2 binlerde seyretmektedir. Bu zor süreçte görev ve sorumluluk alan sağlık meslek örgütleri olarak il pandemi kuruldan doğrudan temsil edilip salgın yönetiminde görüş bildirmemiz ve alınan kararlarda söz sahibi olmamız gerekirken il sağlık otoritelerine yaptığımız çağrılara bile hiçbir şekilde yanıt alamıyoruz" dedi.

Sağlık çalışanlarının daha fazla enfekte olmaması için taleplerini sıralayan Dokuyan, sağlık çalışanlarına özellikle en riskli grupta olanlara öncelikli olmak üzere düzenli test yapılmasını, kişisel koruyucu ekipmanların nitelikli ve eksiksiz sağlanmasını, Kovid-19'un sağlık emekçileri açısından meslek hastalığı ve iş kazası olarak kabul edilmesini, filyasyonda görevli personel sayısının ve mesai süresinin tekrar gözden geçirilmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cihatçıların eylemi TBMM gündeminde: Cihatçıların yürüyüşü neden engellenmedi?

SONRAKİ HABER

HDP’li eşbaşkanlar adliyeye sevk edilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa