26 Ekim 2020 13:55

Ege Üniversitesi'nin uzaktan eğitim sistemi EgeDers ilk günden çöktü

Ege Üniversitesi'nde uzaktan eğitimin gerçekleştirileceği EgeDers sistemi ilk günden çöktü. Sistemin yetersizliğine tepki gösteren öğrenciler sorunun biran önce çözülmesini talep etti.

Fotoğraf: MA

Reklam

Emre GÖKMEN
İzmir

Ege Üniversitesi'nde uzaktan eğitimin gerçekleştirileceği EgeDers sistemi ilk günden çöktü. Kayıt yenileme ve ders seçimi günlerinde de büyük sorunlar yaşayan, canlı derslerin başlayacağı ilk gün de sistemin çökmesi ile karşılaşan öğrenciler sistemin yetersizliğine tepki gösterdi.

Geçtiğimiz dönemde Ege Üniversitesi oldukça az sayıda canlı dersle uzaktan eğitim süreci tamamlamıştı. Bu dönemin de online olacağına dair yapılan açıklamaların ardından Ege Üniversitesi öğrencileri yaşanacak sorunların kaygısıyla eğitimden verim alamayacaklarını dile getirdi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamalarda online eğitime dair hazırlıkların güçlendirildiğini ve tamamlandığını söylemesine rağmen sistem ilk günden yoğunluğu kaldıramadı.

“ÜNİVERSİTENİN BÜTÇESİ NEREYE HARCANIYOR?”

Derslere girmek isteyen öğrenciler sistemin kendiliğinden öğrencileri attığını söyleyerek hocaların başka platformlarda dersi devam ettirmek gibi yöntemlere başvurduğunu belirtiyor. Ege Üniversitesi'nin en büyük bütçeye sahip 4. üniversite olduğunu ve rektörün bunlarla övünerek reklamlar, haberler yaptırdığı anlatan Ege Üniversitesi öğrencisi, "Biz bu kadar kötü koşullarda eğitim almak zorunda kalırken bu kadar bütçe nereye harcanıyor. Yüz yüze eğitim için hiçbir önlem alınmaması bir tarafa online eğitimde de mağdur ediliyoruz. Her gün boy boy fotoğraflar çekilip reklam yapan rektör bu sıkıntılarımıza çıkıp tek bir açıklama yapmaya tenezzül etmiyor. Öğrenciler ve hocalar var olan eksiklikleri kendi çabalarıyla tamamlamaya çalışıyor" dedi.

İlk günden yaşanan bu sıkıntıların dönem boyunca devam edecek olmasından kaygılandığını dile getiren öğrenciler sorunun çözümü için en hızlı şekilde adım atılmasını talep ediyor.

Reklam