27 Ekim 2020 12:14
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ekim 2020 22:31

İskenderun'da orman yangını çıktı, alevler yerleşim yerlerine yaklaştı

Hatay İskenderun'da bu sabah çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından bir orman yangını daha çıktı. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması sebebiyle evler tahliye edilmeye başlandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hatay'da bu sabah bir yangının kontrol altına alındığı İskenderun ilçesinde farklı bir mahallede daha orman yangını çıktı. Alevler yerleşim yerlerine yaklaşırken bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi.

İlçeye bağlı Karayılan Mahallesi'nde sabah saatlerinde çıkan orman yangını, Kahramanmaraş Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan müdahalenin ardından kontrol altına alındı. İskenderun'a bağlı Akarca Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da saat 14.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler yerleşim yerlerine yaklaşırken bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevleri kontrol altına almak için ekipler, karadan ve helikopterlerle havadan çalışma başlattı.

EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Yangın sonrası bölgeye sevk edilen ekipler, evleri tahliye etmeye başladı. Alevler yerleşim yerine yakın bölgeyi sararken vatandaşlar bölgeden koşarak uzaklaşmaya başladı. Ekiplerin söndürme çalışmaları da sürüyor.

İSDEMİR LOJMANLARINDA DA YANGIN ÇIKTI

Öte yandan İskenderun Demir Çelik AŞ lojmanlarının bulunduğu binada da yangın çıktı. Yangının sebebi veya orman yangınıyla bir bağlantısı olup olmadığı henüz bilinmiyor. Fabrika yönetimi, yangın sebebiyle ikinci bir karara kadar işçilerin fabrikadan çıkmasının yasak olduğunu duyurdu.

 


ANAMUR'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'in Anamur ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Pakdemirli, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Mersin'in Anamur ilçesindeki orman yangını, kahramanlarımızın büyük özverisiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." ifadesini kullandı.

Vali Ali İhsan Su da yaptığı açıklamada, "Yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Yaklaşık 150 hektar alanda yangın etkili oldu. Etkilenen net alan, incelemenin tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak" dedi.

Yangının, yerleşim yerlerine sıçrama riskine karşı 50 hanenin boşaltıldığını hatırlatan Su, şöyle konuştu:

"Bölgedeki vatandaşlarımıza Türk Kızılay aracılığıyla yemek ve su dağıtıldı. Dileyen vatandaşlarımıza da konaklama imkanı sağlandı. Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD ekiplerimiz bölgedeki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra MESKİ ekiplerimiz de sabah saatlerinden itibaren su şebekesiyle ilgili kontrollerini yapacak. Yangında ölü veya yaralımız da yok çok şükür."

Anamur ilçesinin Uçarı Mahallesi kırsalındaki kızılçam ormanında, ilk belirlemelere göre elektrik tellerinden yangın çıkmış, alevlere 5 helikopter, 96 arazöz, 5 dozer ve 400 personelle karadan müdahale edilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Boykot diyorsa Fransız uçaklarını satsın

SONRAKİ HABER

İTÜ öğrencisinden mektup: Devlet üniversitesinde doğal (!) seçilim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa