28 Ekim 2020 09:09

TUSAŞ'TA 6+2 çalışma düzenine karşı yemek eylemi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'nde pandemi nedeniyle hayata geçirilen çalışma sistemi 2 Kasım'da sona erdirilecek. Duruma tepki gösteren işçiler, yemek yememe eylemi yaptı.

Fotoğraf: TUSAŞ

Paylaş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi'nde (TUSAŞ), pandemi nedeniyle getirilen çalışma sistemi 2 Kasım günü kaldırılarak yeniden 6 gün çalış 2 gün izin düzenine geçilecek. Şirketin bir koordinatörlüğünde çalışan teknisyenleri etkileyecek çalışma düzeni, başlamadan tepkilere neden oldu. Böyle bir çalışmanın sosyal yaşamlarını etkilediğini belirten işçiler, işyerinde yemek yememe eylemi yapıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Anonim Şirketi (TUSAŞ), pandemi sebebiyle getirilen vardiya sistemini kaldırarak eski çalışma sistemine dönme kararı aldı. Şirketin 2 Kasım 2020 tarihinde başlayacağı sisteme göre bir koordinatörlüğe bağlı çalışan teknisyenler, çalışanların 6+2 diye adlandırdığı sisteme göre 6 gün işe gelip 2 gün izin yapacak.

AÇIKLAMA YOK, TEHDİT VAR

Karara tepki gösteren teknisyenler, yemek molasına çıkmamaya ve genel müdüre seslerini duyurabilmek için şahsi telefonuna problemlerini anlatan mesajlar yazmamaya başladılar. Tepkilere rağmen yönetimin kulağını tıkadığı belirten teknisyenler, hiçbir açıklama yapılmadığını ve bunun yerine müdür ile amirlerin tehditlere başladığını söyledi.

'AİLEMİZ VE ÇEVREMİZDEN UZAKLAŞIYORUZ'

6 gün çalışıp 2 gün izin yapılması sistemiyle 24 saat üretimin hedeflendiğini belirten işçiler, ancak bunun izin ve mesai günlerini belirsizleştirdiğine dikkat çekti. Bu nedenle aile ve sosyal çevrelerinden uzak kaldıklarını ifade eden teknisyenler, "Diğer tüm çalışanlar normal mesai saatleri ile çalışmaktadır. Bu kordinatörlüğe bağlı çalışan vardiyalı teknisyenler, firmanın taban fiyatından çalışan ve en çok emeği verenler. Bu da firma içerisinde ayrımcılık anlamına geldiğinden çalışan teknisyenleri fazlasıyla rahatsız ediyor ve mutsuz ediyor. Eşleri çalışan teknisyenler çalışma saatleri ve günleri denk gelmediği için çoğu istifa etmek, boşanmak ya da bu rahatsız duruma katlanmak zorunda bırakılıyor" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan’da gençlik mücadelesi 

SONRAKİ HABER

Ateşi yılmadan taşımaya adanmış bir ömür 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa