31 Ekim 2020 09:32
Son Güncellenme Tarihi: 31 Ekim 2020 13:40

Sağlıkçılar deprem konusunda uyarı yapılan binalarda çalışmaya devam ediyor

Daha önce uyarı yapılan hastane binalarının bazıları hasar gördü. Depremle bazı hastanelerde sağlık hizmeti kısa süreli durdu. Ancak sağlıkçılar, yıpranmış yapılarda hizmet vermeye devam ediyor.

Buca Seyfi Demirsoy | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
İzmir

Depremden sonra İzmir’de birçok hastanede yapı hasarları meydana geldi. Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ise kolonlarında meydana gelen ağır hasar nedeniyle tahliye edildi. Hastanelerin ve sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin SES İzmir Şubesi ve İzmir Tabip Odası ile konuştuk. Daha öncede birçok hastanenin depreme dayanıksız olduğunu sürekli gündeme getirdiklerini söyleyen sağlık emekçileri, insan ve halk sağlığı odaklı sağlık hizmetinin önemine vurgu yaptı.

SES İzmir Şubesi Eş Başkanı Erkan Batmaz, “Depreme dayanıksız olduğunu daha öncede vurguladığımız birçok hastane, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi, Ege Üniversitesi Hastanesinin belli bir kısmı, özellikle göğüs hastanesi bunlar ilk süreçte hastaları tahliye etmekle uğraştı. Ve maalesef sağlık hizmeti durdu. Ardından durum stabil hale gelince yavaş yavaş içeriye hasta alınmaya başlandı. Ancak insanlar tabiiki tedirgin, hem çalışanlar açısından hem de hastalar açısından. Artçılar devam ettiğini biliyoruz. Bu artçılara rağmen hala o yıpranmış binalarda hizmet üretmeye çalışıyor arkadaşlarımız" dedi.

“İNSAN VE HALK SAĞLIĞINA ODAKLI ÇALIŞIYORUZ”

Öncellikle Ege Üniversitesi Hastanesi Acil servisinin bütün ekibinin tüm çalışanlarıyla bu durumu karşılamaya çalıştığını söyleyen Batmaz, "Oraya gittiğimizde ve haberleştiğimizde yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi için de durum aynıydı. Enkaz altından çıkarılan, hafif veya daha ağır durumda olan tüm depremzedelerle yoğun ve organize bir şekilde ilgilendi arkadaşlarımız. Sağlık emekçileri böyle olağanüstü durumlarda insan sağlığına, halk sağlığına odaklı olduğu için biz görevimizin başındayız" diye konuştu.

“KORKUMUZ KOVİD-19’UN BU ORTAMDA ARTMASI”

Pandemi koşullarına da dikkat çeken Batmaz, “Bizi bekleyen tehlikeler var. Birincisi bu süreçte özellikle pandemi unutuluyor, hastane önlerinde insanlar yakınlarından haber almak istediği için maalesef ki çok kalabalık. Galeyan hali, maskesiz yakınlarını aramaya gelenler hem sağlık çalışanlarını hem hastaları tehlikeye atıyor. Bu konuda belli hastanelerde hekimlerle, başhekimliklerle ve sorumlu hemşirelerle görüşüyoruz. Hem halk sağlığı açısından enkaz altından çıkarılanların müdahalesinin yapılabilmesi hem de sağlık çalışanlarının işlerini yapabilecekleri iş ortamı yaratabilme talebimizi iletiyoruz. Bizim korkumuz Kovid-19’un bu ortamda artması. Hastane önlerinde maskesiz vatandaşlarımız maalesef çok. Enkazın bulunduğu alanda da çalışanlara maske götürdük. Enkazı kaldıran ekipler de bize değil; bizi izleyenlere maske verin diyorlardı” diye özellikle salgının unutulmaması gerektiğini ifade etti.

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı’da depremde oda sekreteri Nuri Seha Yüksel’in eşi ve çocuklarını kaybettiği için üzüntü içinde olduklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının bu dönemde özveriyle çalıştığını ifade eden Çamlı, hastanelerde alınacak önlemlerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Ordu Ünye’de köylülerin madene karşı direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

Haber Sen 7. Genel Kurulu: PTT, salgın sürecinde de sınıfta kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa