01 Kasım 2020 17:24

 KTÖS: Yüz yüze eğitimin devamı için okul dışı faaliyetler denetlenmeli 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası: Salgının 2. evresinde yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmesini sağlamalı ve Covid 19’u okullardan uzak tutacak adımları hayata geçirmeliyiz.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), dünyadaki vakaların artması ve ülkelerin denetimlerini artırmasından dersler çıkarılması gerektiğini belirterek, “Salgının 2. evresinde yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmesini sağlamalı ve Covid 19’u okullardan uzak tutacak adımları hayata geçirmeliyiz” dedi. Sendika alınması gereken tedbirleri de açıkladı. 

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, yazılı açıklama yaptı. Okullar eşitsizliklerin bir nebze giderildiği sosyal öğrenme alanları olduğunu belirten Maviş, “KTÖS olarak, önceliğimiz tüm çocukların yüz yüze, güvenli ve sağlıklı bir şekilde eğitim öğretim faaliyetlerine okullarında devam etmesini sağlamaktır. Okullarımız Covid 19 ile bir mücadele sürecindedir. Okullarımız, bulaş riskini azaltmak ve yayılmayı önlemek adına okul içi önlemlerini pandemi rehberi aracılığı ile uygulamaktır. Önlemlerin daha da etkin uygulanabilmesi için okullarımızın öğretmen ihtiyaçları ve diğer personel eksiklikleri giderilmelidir” ifadelerini kullandı.  

Okulların verdiği mücadelede yalnız bırakılmaması gerektiğini anlatan Maviş, “Sanitasyon ve hijyen malzemesi katkısı Bakanlık tarafından kesintisiz desteklenmelidir. Okullarda oluşturulan pandemi kurulları, okullardaki süreci rehber kitapçık eşliğinde yönetmeli, aileler de pandemi kurullarına destek olmalıdır. Risk grubundaki öğrenci ve öğretmenler ile ilgili somut karar üretilmelidir” dedi.  

MÜCADALE OKULDAKİ ÖNEMLERLE SINIRLANMAMALI

Mücadele sadece okullarda alınacak önlemlerle sınırlı kalmaması gerektiğini de ifade eden Maviş şunları dile getirdi: “Okullarda random testler artırılmalı, okul dışı faaliyetler (taşımacılık, dershane, etüt, kurs merkezi vb.) sınırlandırmalı veya Temel Sağlık Dairesi tarafından etkin denetlenmelidir. Karantinalı girişlerden taviz verilmemeli, süreye bakılmaksınız yurtdışından gelen herkes karantinaya alınmalıdır. Sosyal yaşam ile ilgili denetimler artırılmalı, sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları uygulanabilirliğine bakılmalıdır. Bugün itibarı ile Bakanlığa bağlı okullarda 6 öğrenci ve 2 öğretmende Covid 19 görülmüştür. Temaslı otellerinde karantinada olan öğretmenlerimiz mevcuttur.  Okul dışı faaliyetler ve taşımacılıktaki denetimsizliklerden dolayı okullarda Covid 19 görülmüştür. Okul dışı faaliyetlere önlem alınmazsa bulaşın okullar içinde yayılması daha da kolay olacaktır.”

Dünya’daki vakaların artması ve ülkelerin denetimlerini artırmasından dersler çıkarılması gerektiğini de belirten Maviş, “Salgının 2. evresinde yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam etmesini sağlamalı ve Covid 19’u okullardan uzak tutacak adımları hayata geçirmeliyiz” dedi. 

Maviş, alınması gereken önlemleri ise şöyle açıkladı: 

  • Maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları hayatın her yerinde uygulanmalı.
  • Okullara ek bütçe, ek malzeme ve ek kadro sağlanmalı.
  • Okul dışı faaliyetler ve taşımacılık denetlenmeli.
  • Karantinalı girişler devam etmeli.
  • Uzaktan eğitim için gerekli yatırımlar tamamlanmalı.
  • Eğitim ile ilgili kararlar ‘Eğitim Bilim Danışma Kurulu’ oluşturularak alınmalıdır. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

TEOG'da derece yapan Arda Baran, memleketi Dersim'de toprağa verildi

SONRAKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası, hasar tespiti bitene kadar kullanılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa