01 Kasım 2020 17:40

Gazeteci Hakkı Boltan’a dava

Diyarbakır’da DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan Gazeteci Hakkı Boltan hakkında iddianame hazırlandı, 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresinin (DTK) soruşturması kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında 30 Eylül’de yapılan baskınlarda gözaltına alınan Gazeteci Hakkı Boltan hakkında iddianame hazırlandı. İddianame, Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 9 Ekim 2018’de başlattığı soruşturmada, DTK binasına yapılan baskında el konulan delege listesinde “ÖGC Cemiyet Basın Hakkı Boltan” ismi bulunduğu belirtilen 55 sayfalık iddianamenin 54 sayfasında, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarının 2007 ve 2011 yılları arasında yaptığı 40 görüşmeden PKK/KCK ve DTK ile ilgili ayrıntılara yer verildi. İddianamede, DTK’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu ve “Kürdistan Kurucu Meclisi” olduğu ileri sürüldü. Boltan’ın DTK delegesi olması, katılmış olduğu iki basın açıklaması ve bir sosyal medya paylaşımı da delil sayıldı. Boltan hakkında elde edilen dokümanlar üzerinde yapılan araştırmada gazeteci olduğunun anlaşıldığı belirtilen iddianamede, Boltan’ın gazeteci olduğunu ve haber amaçlı basın açıklamaları ile DTK faaliyetlerini takip ettiğini ifade ettiği savunmasına yer verildi.

Boltan hakkında “terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianameyle birlikte, Boltan hakkında yurt dışına çıkma yasağı kararının konulmasına karar verildi. Davanın ilk duruşma tarihi ise 24 Şubat 2021’de görülecek. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası, hasar tespiti bitene kadar kullanılmayacak

SONRAKİ HABER

"Burada göğü delerseniz yer sizi yutar!"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa