3 Kasım 2020 08:33
/
Güncelleme: 15:20

EMEP, Ünye’de direnen köylüleri ziyaret etti: Maden ve enerji yasası geri çekilsin

Ordu Ünye Üçpınar ve çevre mahallelerde maden için yapılmak istenen sondaj çalışmalarını durdurmak için yapılan eyleme jandarmanın müdahale etmesi sonucu 14 kişi gözaltına alınmış, savcılığa verilen ifadeden sonra serbest bırakılmışlardı.

Jandarmanın kurduğu barikat önünde her gün oturma eylemi yapan halka destek amaçlı ziyaretler devam ediyor. Bugün Emek Partisi Ordu il örgütü yöneticileri oturma eylemine katılarak destek verdi.

TALAN VE YAĞMA DEVAM EDİYOR

Ziyarette konuşan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Toprağınıza, suyunuza sahip çıkma mücadelenizi Emek Partisi olarak selamlıyoruz. Onurlu bir mücadele veriyorsunuz. Ülkenin toprakları talan ediliyor. Tarım arazilerimiz, ormanlarımız yok ediliyor. Bunu kabul etmiyoruz. Fatsa’daki yıkım gelecekte nelerle karşılaşacağımızı gösteriyor. Her tarafta yeni maden sahaları ilan ediliyor. Tarım yapma olanağı kalmayacak. Talan ve yağma politikası ile şirketler kazanırken biz üretici köylüler kaybediyoruz. Toprağımıza, suyumuza sahip çıkma mücadelesini iktidar mücadelesiyle birleştirmek zorundayız” dedi.

MADEN VE ENERJİ YASA TASLAĞI GERİ ÇEKİLMELİ

Meclis gündeminde olan maden ve enerji yasa taslağı için de değerlendirme yapan Poyraz, “Meclis’te bugün yarın gündeme gelecek olan yasa tasarısının geri çekilmesi için de mücadele etmek gerekir. Yasa tasarısı tamamen şirketlerin lehine hazırlanıyor. Bu yasa çıkarsa talan ve yağma daha da kolaylaşacak. Bu nedenle şirketlere hizmet anlamına gelen bu yasa tasarısı geri çekilmeli” dedi. (Ordu/ EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et