04 Kasım 2020 02:20 Güncelleme: 04 Kasım 2020 11:23

İzmir depremi | Kurtarma çalışmaları tamamlandı; can kaybı 115 oldu, 1034 yaralı var

İzmir'de cuma günü meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Depremde can kaybı 115'e yükseldi. Yaralanan 1034 kişiden 23'ünün tedavileri devam ediyor.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: AA

Reklam

İzmir Seferihisar açıklarında 30 Ekim Cuma günü 14.51'de meydana gelen deprem sonrası başlatılan arama ve kurtarma çalışmaları tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 06.30'da (8 Kasım) yaptığı açıklamada depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 115'e yükseldiğini duyurdu. AFAD, depremde yaralanan 1035 kişiden 23 kişinin ise tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SON BULDU

Depremde yıkılan 17 binada arama kurtarma çalışmaları tamamlandı, enkaz kaldırma çalışmalarına geçildi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMALAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentteki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Sadece bir alanda enkaz kaldığını belirten Kurum, orada da çalışmaların titiz bir biçimde yürütüldüğünü söyledi.

Riskli binaların tespitiyle ilgili sorumluluğu vatandaşa yönelten Kurum, "Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım" ifadelerini kullandı.

Kurum, yıkılan 17 binanın enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapılacağını; yeni yapılacak bu konutların zemin artı 5 katı geçmeyeceğini söyledi. Kurum, TOKİ'nin 1 ay içinde inşaatlara başlayacağını belirtti.

Murat Kurum, 13 ilçede yaklaşık 7 bin 600 kapasiteli kamu misafirhanesi olduğu, depremzedeler için yeteri kadar yer olduğunu söyledi. Bayraklı'da ilk etapta bin konteyner kurulacağını söyleyen Kurum, bunların 19 Ocakta teslim edileceği bilgisini verdi. (HABER MERKEZİ)

Reklam