04 Kasım 2020 04:48

İzmir'de arama kurtarma çalışmaları son buldu, enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor

İzmir'de cuma günü meydana gelen depremde yıkılan 17 binada arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi. Binaların enkaz kaldırma işlemleri yapılıyor.

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Reklam

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi yakınlarında cuma günü meydana gelen depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi. Depremde kısmen ya da tamamen yıkılan 17 binada enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor.

Dün gece binaların 16'sında arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştı. Rıza Bey Apartmanı enkazında ise çalışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Binanın enkazında sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında 102 saat sonra ekipler bir kediyi kurtardı. Enkazdan yaralı olarak çıkartılan ve oldukça tedirgin olduğu gözlenen kedi, tedavi edilmek üzere veterinere götürüldü

Ekipler, depremden 108 saat sonra binanın birinci katında bulunan özel diş kliniğindeki diş hekimlerinden Zarife Doğan'ın cansız bedenini enkazdan çıkardı. Doğan’ın cenazesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastansine götürüldü.

RIZA BEY APARTMANI'NDA DA ÇALIŞMALAR SON BULDU

Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki çalışmanın da bitmesiyle, depremde yıkılan toplam 17 binadaki arama kurtarma faaliyetleri sona erdi.

Arama kurtarmanın sona ermesi ile birlikte Rıza Bey Apartmanı'nda kepçeler ile enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

Reklam