05 Kasım 2020 04:59

Maden işçileri: Bu ayıp artık Meclis'in, ne yapıyorlarsa yapsınlar sorunu çözsünler

Tazminatlarını alamayan maden işçileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşecek. İşçiler: Hesaplarımıza paramız yatmadan verilen hiçbir söze inanmayacağız.

Fotoğraf: @Gelecekicinbiz'in Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesindeki Uyar maden işçileri kıdem tazminatı ve ücret alacakları için 12 Ekim günü Ankara'ya yürüyüşünü verilen sözlerin tutulmaması üzerine tekrardan başlattı. Yürüyüşlerinin 24’üncü gününde sabah saatlerinde Kırkağaç Çamlığı’nda bir araya gelen işçilerin önü bir kez daha jandarma tarafından kesilerek, engellendi. İşçiler bütün engellemelere rağmen 35 kişilik grup 4 araç ve bir otobüsle Uşak'a doğru hareket etti.
 
Yolda Manisa Valiliği tarafından aranan Bağımsız Maden İşçi Sendikası Örgütleme Sekreteri Başaran Aksu, Ankara'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile bugün saat 17.00'da görüşme ayarlandığı bilgisi verildi. Toplantıya Bağımsız Maden İş Sendikası ve maden işçilerinden oluşan bir heyet katılacak.

"ARTIK KANDIRILMAK İSTEMİYORUZ"

Ankara'da defalarca yapılan görüşmede maden işçilerine sözler verildiğini ve evlerine dönülmesinin istenildiğini belirten maden işçilerinden İdris Sarıkaya, siyasetçiler tarafından defalarca aldatıldıkları için evlerine bir türlü dönemediklerini söyledi. Sarıkaya, “Artık kandırılmak istenmiyoruz. Kaybettiğim kolun bacağın ve ciğerlerimin bedelini istiyorum. Muhalefet milletvekilleri Ankara'daki görüşmede çözüm için verilen sözün takipçisi olacaklarını belirttiler. Yollara çıkalı 24 gün oldu. Buraya bizimle dayanışmaya, ziyarete birçok milletvekili geldi. Kendilerine teşekkür ediyoruz ama soruna onlar da duyarsız kalıyor” dedi. 

"BU AYIP MECLİS'İN"

Meclis'e sorunu çözün diye yalvarmadıklarını ve rica etmediklerinin altını çizen Sarıkaya, “Tazminatlarımız ödense yükümüz biraz hafifleyecek. Sorunun artık bir kör ile topalın sorunu olmaktan çıktı. Bu ayıp artık Meclis'in. Artık ne yapıyorlarsa yapsınlar, sorunu çözsünler" diye ifade etti.

"GÜVENİM KALMADI"

Tazminatını alamayan maden işçilerinden Mehmet Çolak da “Siyasetçinin koltuğu dönerlidir, her yere döner. Sana tamam der, döndüğü an ise sana sırtını döner. Ya hesabımıza paramız yattığı zaman ya da Meclis'ten kanun geçtiğinde ancak haklarımızı aldığımıza inanırız. İş Cumhurbaşkanı’nda bitiyor. Haklarımız Cumhurbaşkanın iki dudakları arasında” şeklinde konuştu. (Manisa/MA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de Demokrat Parti seçmenleri sokaklarda: Tüm oyları say!

SONRAKİ HABER

Boşandığı erkek tarafından darbedilen ve tehdit edilen Sibel: Ben ölmeden sesim olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa