05 Kasım 2020 07:40

Baldur Süspansiyon'da işten atılan işçiler direniş çadırı kurdu

Baldur Süspansiyon'da Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu şubede örgütlenen ve işten atılan 3 işçi direniş çadırı kurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Türk Metal’den istifa ederek Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu şubesinde örgütlenen 3 işçi işten atıldı. İşçiler fabrika önüne direniş çadırı kurdu.

İlk ziyaret direnişlerinin 100. günü gerisinde bırakan Özer Elektrik işçilerinden geldi. İşçiler patronların sendikasız, güvencesiz bir cennet hayal ettiğini ifade ederken, " Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımıza dahi tahammül edilmiyor. Gebze bölgesi işçilere en açık saldırıların yaşandığı bir bölge haline geldi. Birlikte mücadele ile tüm saldırıları püskürtebiliriz" dedi.

3 işçi 2016 yılında DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlendiği için işten atılmıştı. Bunun üzerine patron işçileri baskıyla Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikasını üye yapmıştı. İşçiler, yıllar sona yeniden Birleşik Metal İş Gebze 2 No’lu Şube’de örgütlendi. Sendikaya yetkiyi aldı ve sözleşme sürecini başlattı. Baldur patronu 2 işçi temsilcisi ve 1 işçiyi işten atıldı. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Erdoğdu: AKP, 79 yılda yapılan harcamanın 6 katını 18 yılda harcadı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş'ta elektrik kablolarındaki patlamada biri ağır iki işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa