05 Kasım 2020 08:57

Lögel Makine'de sendikalaşan 17 işçi işten atıldı

Lögel Makine'de Türk Metal Sendikası’nda örgütlenen 17 işçi işten atıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde Lögel Makine Otomotiv’de Türk Metal sendikası örgütlendi. Tekstil serigrafi baskı makineleri, CNC uzaktan kumandalı cam işleme makineleri ve yardımcı üretim makineleri üretimi yapan Lögel, 3 Kasım gününde Türk Metal Sendikası’na yetki belgesinin gelmesi üzerine, ayın 4’ü itibari ile 17 işçiyi işten attı.

“İşe zarar verme, ayıplı mal üretme, ayıplı malların iadesi” gibi gerekçelerle işten atmaları açıklayan yetkililere karşı Türk Metal sendikası Gebze-Diloavası Şubesi’nin çağrısıyla sabah saat 09.00’da işe giriş esnasında ve 11.00’da çay saatlerinde dayanışma eylemi yapıldı.

17 işçinin 17’sine de aynı gerekçeyi sunan Löger patronuna işçiler, “Anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkı kullanıldığı için arkadaşlarımız işten atıldı. 2 işçi arkadaşımızı da gece çalışmasının olmadığı bölümde, ‘gece çalışmasını kabul etmeme’ gibi saçma sapan maddeler öne sürerek attılar. Sendikamızın yöneticileri kapı önünde beklerken bizler de dayanışma eylemlerine devam edeceğiz. Biran önce sendikamızın yetkisi tanınmalı, işten atılan işçiler geri alınmalıdır” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş kıdem tazminatı hakkı için açıklama yaptı; işçiler alkışlı eylemler düzenledi

SONRAKİ HABER

Hafize Kurban'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa