06 Kasım 2020 09:06

Dersim Kadın Platformundan taciz protestosu: Dersim’de tacize geçit vermeyeceğiz

Dersim Kadın Platformu, geçtiğimiz günlerde Fıstıkçıoğlu Kebap ve Künefe Salonu’nda gerçekleşen cinsel saldırıya ilişkin açıklama yapmak istedi. Açıklama polislerce engellendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yusuf AKIN
Dersim

Dersim’ de geçtiğimiz gün Fıstıkçıoğlu Kebap ve Künefe Salonu’nda gerçekleşen cinsel saldırıya ilişkin Dersim Kadın Platformu işyerinin önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Açıklamaya izin verilmedi. Açıklama öncesi yüzlerce polis iş yeri önünde toplandı. Polisler kadınları müdahale etmekle tehdit etti.

Engellemeye rağmen platform adına açıklama okunmaya başlandı. Bu sırada polis kalkanlarla kadınları itip işletme önünden uzaklaştırmaya çalıştı. Polislerin müdahalesine kadınlar "Dersim’de tacizci işletme istemiyoruz" ve "Tacize geçit vermeyeceğiz" sloganlarıyla tepki gösterdi. Polis müdahalesinde bir kadının parmağı incindi.

Öte yandan Fıstıkçıoğlu ailesi de duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlara değinildi:

“Sayın müşterilerimiz 29.10.2020 tarihli ilgili basın ve sosyal medyada çıkan asılsız iddialarla ilgili savcılık nezdinde şikâyette bulunduk. Adli süreç devam etmektedir. Adli sürecin sonucunda siz müşterilerimize sayfamızdan duyurup paylaşacağız.”

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta sınıra duvar inşaatında çalışan işçi vinç altında kalarak hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

SES İzmir Şubesi: Bölgede yaygın ve sürekli test yapılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa