06 Kasım 2020 09:40

Emek Partisi 63 gündür direnişte olan K.T. Deri işçilerini ziyaret etti

K.T. Deri’de sendika değiştirdikten sonra iki işçinin işten atılması üzerine başlatılan direniş 63 gündür devam ediyor. EMEP İstanbul İl Örgütü direniş alanını ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Beylikdüzü’nde kurulu bulunan KT Deri Fabrikasında 2 işçinin işten atılması üzerine başlatılan direniş 63 gündür devam ediyor. Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, işçilerin direnişine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Öğle arasında işçilerle sohbet eden Barbaros, kazanım elde edebilmek için birlikte mücadelenin gerekliliğine vurgu yaptı, “Önümüze çıkan engelleri ancak örgütlü mücadeleyle aşabiliriz” dedi. İşçilerin sendikal mücadelesinin yanında olduklarını söyleyen Barbaros, TBMM’de görüşmesi devam eden torba yasaya da dikkat çekti:

“Görüşülen torba yasaya karşı da aynı kararlılıkla mücadele etmemiz gerekiyor. Kıdem tazminatından, çalışma şartlarının ağırlaşmasına kadar birçok hak gaspını içeren bu yasaya karşı işçi olduğumuz için yan yana gelerek mücadele vermek zorundayız.”

K.T. Deri’de işçilerin DERİTEKS'ten ayrılıp DİSK/Tekstil'e üye olmasıyla yetki başvurusu yapılmış, 2 işçi işten atılmış ve işçiler fabrika önünde direnişe geçmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES İstanbul şubeleri: Depremle, pandemiyle, genelgelerle, şiddetle ölüyoruz!

SONRAKİ HABER

Swap raporu Fikriye Özbek’in ifadelerini güçlendiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa