09 Kasım 2020 13:08

Avukat Sezin Uçar: Gözaltında ajanlaştırma uygulamaları sistematikleşti

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, gözaltında bulunan müvekkilleri Ahmet Ayva'nın ajanlaştırma dayatmalarına maruz kaldığını belirterek, uygulamaların sistematikleştiğini söyledi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), 7 Kasım'dan bu yana gözaltında bulunan müvekkilleri Ahmet Ayva'nın yaşadığı psikolojik şiddete dikkat çekmek için İstanbul İnsan Hakları Derneğinde (İHD) açıklama yaptı. Salona "Baskı ve tehdit yöntemleriyle ifade alma, itirafçılığa zorlama suçtur" yazılı pankart asıldı.

GÜLSEREN YOLERİ: 10 AYDA 160 VAKA

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, gözaltında yaşanan hak ihlallerine dikkat çekerek, 2020 yılının ilk 10 ayında 160 vakanın tespit edildiğini dile getirdi. Verilerin gerçekten çok uzak olduğunu ve giderek arttığını söyleyen Yoleri, savcıların etkin bir soruşturma yürütmediğine dikkat çekti. Yoleri, "Bu olayların TCK'ya uygun olmadığını bilerek, savcıların etkin bir soruşturma yürütmesi ve failleri yargılaması gerekiyor. Hak ihlallerinin önüne geçmek için hazırladığımız raporlar yetkilileri harekete geçirmeli" dedi.

Bu suçların gizli kalmaması gerektiğini söyleyen Yoleri, "Bu şikayetlerin takibi ve bu tür olaylara maruz kalan insanlara desteklerimizi sürdüreceğiz" diye ifade etti.

AV. SEZİN UÇAR: SİSTEMATİKLEŞTİ

EHB avukatı Sezin Uçar, gözaltında ajanlaştırma uygulamalarının sistematikleştiğine dikkat çekerek "Müvekkilimiz Ahmet Ayva gözaltına alındığından itibaren itirafçı olmaya zorlanıyor. Bu yasak bir sorgu yöntemidir. Suç işlemek ve suç işleyen failleri korumak devlet tarafından alışılageldi. Asılsız delillerle insanları tutuklamak yargı mekanizmasının hukuksuzluğunu bize gösteriyor. Bu suçu işleyen kişiler hakkında soruşturmaların açılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

368 cezaevinden 117’sinde Kovid-19'lu vaka görüldü

SONRAKİ HABER

MA Muhabiri Ruken Demir'in davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...