10 Kasım 2020 10:27

Kuzenleri tarafından istismar edilen çocukların davasında yeniden rapor istendi

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki kız çocuklarının 17 yaşındaki kuzenleri E.A. tarafından istismara uğramasıyla ilgili dava, çocuklar hakkında yeniden rapor istenerek ertelendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki kız çocuklarının 17 yaşındaki kuzenleri E.A. tarafından istismara uğramasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Çocuklar psikolog eşliğinde alınan ifadelerinde istismara uğradıklarını doğrulamıştı ancak Mahkeme Balcalı Hastanesinden yeni bir rapor alınmasını istedi. Duruşma 12 Ocak tarihine ertelendi.

Çocukların ifadesi ile ilgili psikolog özellikle 5 yaşındaki çocuğun anlattıklarının üçüncü bir şahsın yönlendirmesi ile oluşmadığı kanaatinde olduğunu ifade etmişti. Mahkeme çocukların anllatımlarına dair Ç.Ü. Balcalı Hastanesinden yeni rapor istedi.

“KADINLAR OLARAK TAKİP EDECEĞİZ”

Duruşma sonrası Adana Kadın Platformu davaya air bilgilendirme yaptı. Av. Sevil Aracı, mahmemede dinlenmesini talep ettikleri tanıkların mahkemenin daha önce dinlenen tanıkları yeterli görmesi üzerine dinlenmediğini ifade etti.  Çocukların Balcalı Hasantesinde raporlarının alınmasına karar verilmesi ile ilgili konuşan Aracı,  “Aslında çocukların anlatımlarına itibar edileceğine dair raporlar var. Biz çocukların aynı travmayı yeniden yaşamaması için bu raporların yeniden istenmesini istememiştik. Yine de bu raporun bizi güçlendiren bir sonuca gideceğini düşünüyoruz. Artık davada sona doğru geliyoruz. Bu suçları işleyenler hak ettikleri cezaları alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Adana'da 5 yaşındaki çocuk, halasının oğlu olan E.A’nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlatması üzerine 13 yaşındaki ablası da 3 yıl önce E.A tarafından cinsel istismara uğradığını anlattı. Anne G.D. kızının olayı anlatmasının üzerinden 7 ay geçtikten sonra şikayette bulundu. G.D., bu gecikmenin eşinin kendisini oyalamasından kaynaklandığını ifade etmişti.

İstismar olayının sanığı E.A, olayın adli makamlara intikal etmesinin ardından 28 Mayıs 2019'da hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla polis ekiplerince gözaltına alındı ve adliyeye sevk edilerek tutuklandı. 20 Ağustos 2019’de 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıkan E.A, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Dava 16 Temmuz 2020’den beri Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

ÖNCEKİ HABER

Tabip odasından koronavirüs raporu: Artış durmazsa İstanbul’u felaket bekliyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Kenan Yeşil, Hilton Oteli'nde gözetim altında tutuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa