10 Kasım 2020 10:05

Gazeteci Kenan Yeşil, Hilton Oteli'nde gözetim altında tutuldu

Hilton Oteli’nin depremzedelere açılacağının açıklanmasının ardından otele giden Gazeteci Muhabiri Kenan Yeşil, güvenlik görevlileri tarafından otelde gözetim altına alındı.

Kenan Yeşil | Fotoğraf: İzmir Gazeteciler Cemiyeti

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Hilton Oteli’ni depremzedelerin hizmetine açacaklarını açıklamasının ardından, gözler Hilton Oteli'ndeki çalışmalara yöneldi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), otelde yapılan çalışmaları öğrenmek için giden Yeni Bakış gazetesi Muhabiri Kenan Yeşil'in güvenlik görevlileri tarafından otelde gözetim altına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yeni Bakış Muhabiri Kenan Yeşil'in, Hilton Oteli görevlileri tarafından karşılaştığı uygulamanın asla kabul edilemez olduğu ifade edilen açıklamada, "Kendisini, Hilton Oteli güvenlik müdürü olarak tanıtan şahıs bilmelidir ki gazeteci de bir kamu görevlisidir. Halkın bilgi ve haber alma hakkı için kamu adına görev yapar. Meslektaşımıza yapılan bu kötü muameleyi şiddetle kınıyor, bahsi geçen kurum yetkililerinin kendini bilmez ve haddini aşan görevli hakkında hakkettiği işlemi başlatacağına inanmak istiyoruz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın arkasında değil tam da yanındayız. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz, gazeteci kamu adına görev yapar. Kimsenin bizleri itip kakmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

"10 DAKİKA GÖZETİM ALTINDA KALDIM"

Yaşadığı muameleyi anlatan Gazeteci Kenan Yeşil, depremzedelerin durumuna ilişkin haber yapak için otele gittiğini, kendisini güvenlik müdürü olarak tanıtan kişinin, "Gazetecilerin buraya girmesi yasak. Gazeteci olduğunu bilseydik sizi içeriye almazdık" dediğini aktardı. Daha sonra otelin arka tarafından depo tarafında 10 dakika gözetim altında kaldığını söyleyen Yeliş, "Görevimi yapmaya çalışırken maruz kaldığım muameleyi anlayamıyorum" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam