10 Kasım 2020 11:50

Diyarbakır Tabip Odası: Sağlıklı çalışma ortamı için karanlığa dur de

Diyarbakır Tabip Odası (DTO): 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren 5 gün süreyle her gün saat 21.00'de 1 dakikalık ışık kapatıp açma etkinliği yapacağız.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır Tabip Odası(DTO), Kovid-19 salgını boyunca sağlık emekçilerin yaşamını yitirmesine dair yazılı açıklama yaptı.

Bugün itibariyle Türkiye’de 65 hekim ve 145 sağlık çalışanının Kovid- 19 nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Salgına karşı yeterli önlem alınmaması, etkili bir mücadele yürütülmemesi; salgınla mücadelenin sağlık çalışanları  ve sağlık kurumları üzerinden  yapılması nedeniyle sağlık çalışanları olarak tükendik. Tükendiğimizi hep birlikte güçlü bir şekilde dile getirmek, tükenmeden, ölmeden, emeğimizin hakkını alarak çalışabileceğimiz bir sağlık ortamı için Biz Diyarbakır Tabip Odası olarak TTB öncülüğünde, ülke çapında, 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren 5 gün süreyle her gün saat 21.00'de 1 dakikalık ışık kapatıp açma etkinliği yapacağız. Bu karanlığa dur demek için herkesi etkinliğimize katılmaya ve  her akşam Saat 21.00'da Işıklarını kapatıp açmaya çağırıyoruz.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Yazarlar Sendikası: Mehmet Çetin bir ışık gibi yaşadı

SONRAKİ HABER

Bakanlar gelip gitse de, asıl olan kapitalist sömürü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa