10 Kasım 2020 16:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Türkiye- Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri görüştü.

Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye- Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Dağlık Karabağ konusunda dün akşam kalıcı çözüme giden yolda doğru bir adım atıldığını söyledi. Açıklamada Erdoğan'ın bu fırsatın adil ve kalıcı bir barış ile bölgede istikrarın tesisi için kullanılması gerektiğini ve Ermenistan’ın ateşkese ve ortak açıklamada kayıtlı taahhütlere uymasını söylediği yer aldı.

Erdoğan'ın Türkiye'nin Azerbaycan tarafından belirlenecek bir yerde tesis edilecek Ortak Merkez ile Rusya ile birlikte ateşkes için gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacağını, bu noktada Rusya'ya önemli bir sorumluluk düştüğünü söylediği belirtildi.

Görüşmede Karabağ'ı terketmek zorunda kalan Azerbaycanlıların dönmesi ve Azerbaycan- Nahçıvan arasında bir koridor açılması konuları da ele alındı. Erdoğan görüşmede Suriye için de iş birliği ruhunun yürütülmesi gerektiğini ve burada da benzer bir mekanizma kurabileceklerini ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da pazarcılar için HES kodu uygulaması başladı

SONRAKİ HABER

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Türkiye ve 6 ülkeyi ziyaret edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa