11 Kasım 2020 11:11

Sinema Sanatçısı Nilüfer Aydan hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" davası açıldı 

Sinema Sanatçısı Nilüfer Aydan’a “cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Fotoğraf:niluferaydancanbula'nın Instagram hesabından alınmıştır

Paylaş

Sinema Sanatçısı Nilüfer Aydan’a (80) “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ağustos ayında düzenlenen iddianamede, Nilüfer Aydan’ın 2018’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar hakkında ihbar üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. İddianamede Nilüfer Aydan’ın sosyal medya hesabından 2016-2017 ve 2018’de yaptığı 4 paylaşımın cumhurbaşkanını tahkir kastı ile yaptığı ileri sürülerek paylaşımların düşünce ve eleştiri özgürlüğünde değerlendirilemeyeceği iddia edildi.

Soruşturma kapsamında ifade veren Nilüfer Aydan ise sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ancak “FETÖ” övgüleri içeren bir paylaşımının olmadığını belirtti. Önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak sanatçı için 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çukurova Üniversitesi Emek Gençliği: Sınav kararına karşı birlikte mücadele edelim

SONRAKİ HABER

TTB'den pandeminin 8. ay raporu: İhtiyaçlar karşılansın, üretim bir ay dursun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa