12 Kasım 2020 10:08

TÜPRAŞ’ın istihdam dahi yaratmayacak projesi için devletten vergi indirimi

Şirketlere eylül ayında da vergi istisnası, prim ve faiz desteği gibi destekler aktarıldı. TÜPRAŞ’ın istihdam dahi yaratmayan 1 milyar 300 milyon TL’lik projesi için devlet vergi indirimi sağladı.

TÜPRAŞ’ın istihdam dahi yaratmayacak projesi için devletten vergi indirimi

Fotoğraf: DHA

Türkiye genelinde, eylül ayında toplam 1127 şirkete teşvik yağdı. Eylül ayında verilen yatırım teşvik belgesi sayısı, ağustos ayına göre 216 adet, teşvik belgelerine bağlanan toplam yatırım miktarı da yaklaşık 1.06 milyar lira arttı. Resmi Gazete’de yayımlanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliğine göre, eylül ayında 1127 kurum ve kuruluşa, çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren teşvik belgesi verildi. Toplam 19 milyar 39 milyon yatırım ve bu kapsamda ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı da 1 milyar dolar olarak belirlendi. 332 kurum ve kuruluşun belgesi de çeşitli nedenlerle iptal edildi.

YOK YOK!

Şirketlerin tamamına çeşitli kalemlerde vergi istisnası getirildi. Şirketlere gümrük vergisi muafiyet, KDV istisnası, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, faiz desteği sağlandı.

TÜPRAŞ DİKKAT ÇEKTİ: MİLYARLIK PROJEDE İSTİHDAM YOK DESTEK VAR!

Koç Holding bünyesindeki TÜPRAŞ’ın Kocaeli rafinerisinde yapacağı, istihdam yaratmayacak 1 milyar 300 milyon liralık ‘modernizasyon’ ve kapasite genişletme projesine teşvik yağdı. İstihdama katkı sağlamayacak projede TÜPRAŞ’a yüzde 50 vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası getirildi. Devletin yatırıma katkı oranı ise yüzde 15 olacak. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et