12 Kasım 2020 11:16

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube seçimi yenilenecek

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Yönetimi, şube olağan genel kurulunda bir adayın pusulaya yazılmasının unutulması nedeniyle seçimin yenilenmesi kararını aldı.

Logo: Eğitim Sen

Paylaş

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şubenin 19 Eylül 2020 tarihinde yapılan şube olağan genel kurulunda Emek Hareketinin Yönetim Kurulu Adayı Olgun Eroğlu’nun pusulada ismi yer almamıştı. Şube Yönetimi, genel kurulda bir adayın pusulaya yazılmasının unutulması nedeniyle seçimin yenilenmesi kararını aldı.

Şubeden yapılan açıklamada “Kongrenin seçim kısmında yaklaşık 30 civarında kişinin oy kullandığı sırada bir arkadaşımızın yürütme kurulu adayları arasında listede isminin olmadığı anlaşılmıştır. Aynı arkadaşımızın şube üst kurul adayları arasında isminin yer almasından da anlaşılacağı üzere bu durumun maddi bir hata olduğu anlaşılmaktadır. Bu hatanın giderilmesi yönünde çaba gösterilmiştir. Seçim kuruluna seçimde oylamanın durdurularak liste düzeltilip oylamanın yapılması istenmiştir. Yaşanan durum açıklanmış ancak seçim kurulu oylamanın başladığını seçim sonucunda sayıma geçilerek sonucun açıklanacağını belirtmiştir. Bu durum sonucu daha karmaşık ve sorunlu hale getireceğinden daha sonra çözülmek üzere süreç yürütülmüştür. Oylamanın durduğu süreçte kongreye katılım imzası atan yaklaşık 40 civarında arkadaşımızın bir kısmı pandemi koşullarından kaynaklı beklemediği için bir kısmı da tercihen oy kullanmamıştır” denildi.

Listede adı yer almayan üyenin ilçe seçim kuruluna yazılı itiraz ettiği belirtilen açıklamada, ilçe seçim kurulunun yapılan itirazları karara bağlayarak seçim sonucunu bildiren mazbatayı düzenlediği, sonrasında yasal sürecin sonuçlanmasının ardından sendika içerisinde çözüm arandığı ifade edildi. Açıklamada “Bu sürecin daha sağlıklı yürütülmesi ve sendikal tartışmalarımızda gereksiz yere yer işgal etmemesi için seçimin pandemi koşulları gözetilerek uygun bir zamanda ve yerde yenilenmesi kararlaştırılmıştır” dendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dicle Amed Kadın Platformu: Sadece erkek değil yasalar da kadını öldürüyor

SONRAKİ HABER

AKP döneminde 25 bin 716 işçi iş cinayetinde yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa