13 Kasım 2020 16:16

"Bêrû" Kürtçe tiyatro oyunu Urfa’da da yasaklandı

Urfa Barosu, yarın baro konferans salonunda sahnelenecek olan “Bêrû” adlı Kürtçe tiyatro oyununun valilik tarafından yasaklandığını duyurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Urfa Barosu, 14 Kasım’da Tahir Elçi Konferans Salonu’nda sahnelenmesi beklenen “Bêrû” adlı Kürtçe tiyatro oyunun Şanlıurfa Valiliği’nin 13 Kasım tarihli kararı ile kent merkezi ve ilçelerinde süresiz olarak yasaklandığını duyurdu. 

Urfa Barosu Twitter hesabından yasaklama kararına ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Kürtçe dilinde oynanan “Berû” adlı tiyatro oyunu, Şanlıurfa Valiliğinin 13.11.2020 tarihli kararı ile Şanlıurfa il merkezi ve ilçeleri dahil olmak üzere Şanlıurfa coğrafi sınırları içerisinde süresiz olarak yasaklanmıştır’ Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.”

MA'nın haberine göre oyun Valiliğin "22699 nolu kararı" ile yasaklandı. Söz konusu karara ilişkin valilik tarafından kamuoyuna henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

İSTANBUL'DA DA YASAKLANMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları tarafından salgın döneminde özel tiyatrolara destek projesi kapsamında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde sahnelenmesine saatler kalan “Bêrû” (Yüzsüz) adlı Kürtçe tiyatro oyunu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından “Kamu düzenini bozabileceği” gerekçesi ile yasaklanmıştı. İçişleri Bakanı İsmail Çataklı Dario Fo’nun yazdığı oyunda “PKK propagandası” yapıldığını öne sürmüştü. İstanbul Valiliği “PKK propagandası” içerdiği gerekçesi ile oyuncular hakkında adli sürecin başlatıldığını açıklamıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da meydanlar için hazırlanan projelerin kazananları belli oldu

SONRAKİ HABER

Metal işçisi: Neredeyse her gün bir vaka çıkıyor fabrikadan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa